Zvezda u poslednjim sekundama slomila Vojvodinu!

Autor: Darko Mitrović
subota 13.05.2023.
20:35
Izvor: Sportske.net

Moglo je i potpuno drugačije da bude.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

U derbiju 35. kola Superlige, Crvena zvezda je večeras na ''Rajku Mitiću'' savladala novosadsku Vojvodinu rezultatom 2:1.

Zvezda je do pobede došla bukvalno u poslednjim sekundama meča, a junak trijumfa bio je Kings Kangva.

Ovo je bila Zvezdina 30. pobeda u sezoni, sada ima 95 bodova na čelu tabele, a Vojvodina je ostala na petom mestu sa 61 osvojenim bodom.

Crvena zvezda je tokom prvog poluvremena imala potpunu kontrolu dešavanja na terenu. Već u uvodnim minutima su domaći par puta pripretili, mogao je Rakonjac da se upiše u strelce, ali se nije dugo čekalo na vodeći Zvezdin gol.

To se dogodilo u devetom minutu meča, Katai je sa centra terena povukao loptu kroz sredinu, zatim uočio slobodnog Bukarija na desnoj strani, a ovaj zakoračio u kazneni prostor i poslao neodbranjiv udarac pod prečku za 1:0.

Zveda je do kraja prvog poluvremena imala inicijativu, stvorila je još nekoliko prilika preko Bukarija, Kange, Kataija, a Vojvodina samo u par navrata pripretila u polukontrama preko mladog Miloševića, ali bez udaraca u gol.

Međutim, izmene koje su usledile u poluvremenu na obe strane dovele su do promene u razvoju događaja. Trener Vojvodine Radoslav Batak je na teren poslao Čumića i Baraja i upravo njih dvojica su režirali izjednačenje. Čumić je u 57. minutu meča probio po levoj strani, centrirao na ivicu peterca gde je loptu zahvatio Baraj i poslao je u mrežu pored Borjana koji je izleteo u prazno - 1:1.

Tom prilikom se Baraj i povredio, nije mogao da nastavi meč, a zamenio ga je Simić.

Očekivano, Zvezda je do kraja meča vršila pritisak na protivničkoj polovini kako bi stigla do drugog gola. Stvarali su crveno-beli nove prilike, ali nisu pogađali Kanga, Azarov, kao i Bukari čiji je udarac u 86. minutu sa nekih 13-14 metara zaustavio golman Carević.

Samo minut kasnije vojvodina je imala kontru tri na dva, ali Veljko Simić je oklevao sa dodavanjem, to je iskoristio golman Borjan koji je istrčao na vreme i presekao put toj lopti.

U 89. minutu je i Čumić propustio priliku za preokret kada je iskosa sa leve strane šutirao preko gola.

Izgledalo je da će se ponoviti rezultat iz februara, kada je Vojvodina na ''Marakani'' osvojila bod, ali tako nije mislio Kings Kangva koji u četvrtom minutu nadoknade vremena prihvata jednu odbijenu loptu i sa 17 metara šalje loptu u donji levi ugao gola golmana Carevića - 2:1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke