Zvezda u Topoli igra mini-finale, ko će biti izvođač penala i kakvi su ciljevi posle kiksa?

Autor: Nemanja Janošev
sreda 15.12.2021.
16:21
Izvor: Sportske.net

Težak ispit očekuje Zvezdu.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković govorio je na današnjoj konferenciji za medije o narednom protivniku TSC-u i aktuelnom stanju u ekipi.

"Očekivanja su kao i pred Surdulicu, da donesemo tri boda. Desilo se to što se desilo, jedan peh. Idemo dalje. Što se tiče zdravstvenog biltena, Gajić ima problema sa zadnjom ložom, a Njegoš će probati da istrenira sa ekipom danas. Ovo je mini-finale za nas, moramo da zatvorimo ovu godinu sa pobedom. Velika je razlika, trenutno smo na "-2" a lider na tabeli će igrati za koji minut", rekao je Stanković na startu konferencije.

Kadrovski problemi su i dalje tu, poneki su novi...

"Rišairo je obnovio povredu koju je imao pred meč u Bragi. Ne verujem da će biti spreman za TSC, deli ga nekoliko dana od oporavka. Vratio se Falko, vratio se Nikolić, Sanogo je van stroja".

Neočekivani remi sa Radnikom na stadionu "Rajko Mitić" je ponovo uzburkao zvezdašku javnost.

"To je Zvezda, pre tri dana smo bili dobri i najbolji, a sad moramo da se borimo. I borićemo se. Realno je da bude uspona i padova u ovakvoj polusezoni, ali reakcija mora da bude prava zvezdaška".

U duelu sa Radnikom je izvršio svih pet promena, a pojedinci koji nose igru nisu napuštali teren.

"Ne mora niko da traži izmenu da bi se videlo da je "u crvenom". Zašto rizikovati povredu? Ne bih ja to razdvajao, zašto je neko izašao ili ušao pri pozitivnom rezultatu. Mislio sam da sa izmenama malo zablindiram... Drugo poluvreme bilo je bez nekih šansi. Velika šteta, ali bila bi šteta i da spustimo glavu. Ko god voli i ceni Crvenu zvezdu mora da se izdigne iznad problema".

Na proleće, Zvezda kreće u novo poglavlje. Osim bitke u Evropi, moraće da misle kako da nadoknade zaostatak za Partizanom.

"Moramo da se vratimo sa većom voljom i da osvojimo prvenstvo. Velike stvari se osvajaju ili čine u teškoćama".

Aleksandar Katai je imao dva nesigurna penala protiv Radnika od kojih je jedan realizovao.

"Sale ostaje naš izvođač penala. Šutnuo je u Bragi, možda i najtežu loptu u poslednjih 30 godina. Ja njemu skidam kapu, a kako je rekao proslavljeni Vujadin Boškov 'Nije promašio samo onaj koji nije šutirao'. Ne mogu da zaboravim težinu i važnost gola u Bragi".

U četvrtak od 16.05 sati, Crvena zvezda gostovaće u Bačkoj Topoli, premijerni put.

"TSC je imao fenomenalan start, pa kadrovske promene u toku polusezone. Sa Lazetićem su dobili na kvalitetu. On ima svoju filozofiju, zna kako hoće da igra. Sigurno će biti zanimljiv meč. On želi da se nadigrava sa jačima, želi da pokaže šta njegova ekipa zna. Biće to zahtevna utakmica za nas", konstatovao je Stanković

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke