Zvezda u "trećoj brzini" do tri boda, na redu je "meč sezone"!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 14.04.2024.
18:56
Izvor: Sportske.net

Crveno-beli nisu blistali, ali su svejedno stigli do ubedljive pobede.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Železničar iz Pančeva sa 3:0 u meču poslednjeg kola "regularnog" dela Super lige Srbije.

Aktuelni šampion ulazi u plej-of sa prvog mesta, a već naredne subote ga očekuje "večiti derbi" protiv Partizana u kojem bi mogli da naprave ogroman korak ka sedmoj uzastpnoj tituli prvaka države.

Crveno-beli trenutno imaju sedam bodova više, ali i utakmicu više, u odnosu na najvećeg rivala.

Nije ekipa trenera Vladana Milojevića ušla u meč na pravi način. Od samog starta crveno-beli su igrali u sporom ritmu, a u prvih pola sata gotovo da nisu stvorili pravu priliku, osim one koju je u petom minutu propustio Olajinka, kome je lopta došla na nogu posle centaršuta sa desne strane Mijailovića, ali je bolja reakcija ofanzivca iz Nigerije izostala.

Na drugoj strani, Železničar je bio veoma organizovan i bez većih problema odolevao napadima crveno-belih. Znali su Pančevci i da priprete Glazeru, a solidnu priliku u 14. minutu propustio je Ukrajinac Pavlov posle asistencije kapitena Đorđevića.

Sa pravim uzbuđenjima počelo je tek nakon pola časa igre. Olajinka je sjajnim pasom u prostor „spojio“ Ivanića sa golom, ali je Zvezdin ofanizvac šutirao tik pored stative.

Usledio je još jedan pokušaj „četvorke“ crveno-belih, a onda je i Bukari zagrejao dlanove golmana gostiju Mijatovića.

Bolja igra se domaćinu isplatila u poslednjem minutu prvog dela kada je na centaršut Bukarija sa leve strane odlično glavom reagovao Ivanić i smestio loptu u mrežu. Prethodno su zbog sudara glavama u kazenom prostoru Železničara ostali da leže Endiaje i Obradović, ali igra nije bila prekinuta.

U sudijskoj nadoknadi prvog dela Zvezda je mogla da udvostruči prednost. Ivanić je lepo proigrao Endijaja, a napadač domaćina pogodio stativu.

Prvu šansu u drugom delu imala je Zvezda. Olajinka se izborio za prostor veštim driblingom u šesnaestercu gostiju, šutirao je snažno, a golman Pančevaca Mijatović izbio loptu u korner posle kojeg uzbuđenja nije bilo.

Izgledala je Zvezda bolje u drugom poluvremenu. Brže je išla lopta u napadima domaćina, ali drugog pogotka, ali je bolja realizacija falila da se utakmica „zaključa“.

Veliku priliku da reši dileme oko pitanja pobednika propustio je Hvang, koji je loše zahvatio loptu i poslao je visoko iznad prečke posle asistencije Olajinke 20 minuta pre kraja.

Odmah zatim u igru je ušao Aleksandar Katai i uzeo stvari u svoje ruke. Tek što je kročio na teren Zvezdin „Magiko“ je prefektnim centaršutem uposlio napadača Šerifa Endiajea, koji je postigao drugi gol za crveno-bele večeras i rešio pitanje pobednika.


Mogao je Katai i sam da se upiše u listu strelaca, ali je u 78. minutu pogodio stativu.

Konačan rezultat postavio je danas raspoloženi i uporni Piter Olajinaka golom u 86. minutu posle asistencije mladog Jovana Šljivića.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke