Zvezda već u četvrtak može do titule, ali joj Hrvati i Ukrajinci kvare plan

Autor: Mladen Heleta
ponedeljak 29.04.2024.
08:46
Izvor: Sportske.net

Teško će do direktnog plasmana u LŠ...

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Nema nikakve sumnje da će fudbaleri Crvene zvezde vrlo brzo i matematički osvojiti titulu šampiona Srbije, a ozvaničenje sedmog uzastopnog naslova bi moglo da se dogodi već u četvrtak .

To će se desiti ukoliko Zvezda kod kuće savlada TSC, a Partizan ne pobedi Vojvodinu u Humskoj. Ukoliko Partizan izgubi od Novosađana, onda bi crveno-belima bio dovoljan i bod, pošto na pet kola do kraja imaju +11 u odnosu na crno-bele.

Ali, i ako se to ne desi za tri dana, desiće se verovatno u narednom kolu, pa iz Zvezde već mogu da gledaju i šta ih čeka u pokušaju da se ponovo domognu plasmana u Ligu šampiona.

Sama titula im neće, kao prošle sezone, garantovati direktno mesto u Ligi šampiona i mnogo je realnije da će Zvezda morati da igra u plej-ofu kvalifikacija.

Pisali smo pre neki dan da postoji šest uslova koji treba da se ispune da bi Crvena zvezda ipak ušla direktno u LŠ. Na četiri strane stvari stoje odlično po srpskog šampiona, ali situacija u Ukrajini i Hrvatskoj ne ide prema željama crveno-belih.

Uslovi su sledeći: Da osvajač Lige šampiona bude klub koji je kroz domaće prvenstvo obezbedio plasman u elitu, da šampion Ukrajine ne bude Šahtjor, da šampion Hrvatske ne bude Dinamo Zagreb, da šampion Češke ne bude Slavija Prag, da šampion Danske ne bude Kopenhagen i da šampion grčke ne budu Olimpijakos ili PAOK.

Dakle, do vikenda za nama je najveći problem za Zvezdu bilo ukrajinsko prvenstvo, gde Šahtjor i dalje održava +4 u odnosu na Dinamo Kijev, ali sinoć se desio preokret i u Hrvatskoj. Rijeka je izgubila od Lokomotive, Dinamo Zagreb je još u subotu pobedio Varaždin, pa su sada "modri" preuzeli čelo tabele i imaju bod više pred meč sezone u Rijeci, koji se igra 5. maja.

U Češkoj Sparta ima četiri boda više od Slavije, takođe i Brondbi od Kopenhagena u Danskoj. Neizvesno je Grčkoj, ali je tamo i dalje glavni favorit za titulu AEK, uprokos porazu od PAOK-a u Solunu. PAOK je na -4, uz meč manje, do kraja čeka Panatinaikos i Olimpijakos i gostuje Arisu, dok AEK gostuje Olimpijakosu i dočekuje Lamiju.

Onaj prvi uslov je 99% ispunjen, potrebno je samo da Nemci dobiju petog predstavnika u LŠ, što će se izvesno dogoditi verovatno već ove sedmice.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke