Zvezda vidi jasniju sliku žreba za Ligu šampiona - Galata za izbegavanje, sa ostalima se lakše može

Autor: Nemanja Janošev
sreda 31.07.2024.
23:25
Izvor: Sportske.net

Ovo su potencijalni protivnici Zvezde.

Epa/Valentin Flauraud
Epa/Valentin Flauraud

Povezane vesti

Fudbalski klub Crvena zvezda saznao je potencijalne rivale u plej-ofu za plasman u Ligu šampiona.

Iskristalisaće se situacija u borbi za najelitnije evropsko klupsko takmičenje nakon što se treće kolo kvalifikacija okonča, ali Crvena zvezda ima makar nešto jasniju sliku rivala koji bi mogli da im dođu kao poslednja prepreka za učešće u renoviranom izdanju Lige šampiona.

Večeras su svoj plasman u treće kolo kvalifikacija izborili Bode/Glimt, Mitjiland, FCSB, Dinamo Kijev, Jagjelonija, Dinamo Minsk i PAOK, a Crvena zvezda plej-of dočekuje u stazi nosioca, zajedno sa trenutno Dinamom iz Kijeva, Jang Bojsom, boljim iz duela Ferencvaroš - Mitjiland, te pobednikom susreta PAOK i Malme.

Kada je reč o mogućim protivnicima, najozbiljnije ime je definitivno Galatasaraj koji je otkupio Hakima Ziješa, a zatim angažovao i Mišija Batšuaija. Poznato je da su odranije tamo već Mauro Ikardi, Vilfred Zaha i Dris Mertens... Stoga, tu minu bi sigurno Zvezda želela da izbegne.

Ostali rivali nisu nepremostiva prepreka. Štaviše, Zvezda bi bila favorit, barem na papiru, protiv svakog od njih, a to su osim pomenutog Galatasaraja:

Slovan - Apoel
Karabag - Ludogorec
Bode - Jagjelonija
Sparta - FCSB

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke