Zvezda - Zašto je Degenek pao u drugi plan?

Autor: Darko Mitrović
subota 17.07.2021.
22:25
Izvor: Sportske.net, Telegraf

Ima nekih nagoveštaja...

Pedja Milosavljevic/STARSPORT ©
Pedja Milosavljevic/STARSPORT ©

Povezane vesti

Do kraja prethodne sezone standardni štoper Crvene zvezde i jedan od nosilaca igre tokom Zvezdinog evropskog uspona u prethodnim godinama, iskusni štoper Miloš Degenek na početku nove sezone izgubio je taj status.

Njega juče protiv Vojvodine nije bilo ni na klupi za rezerve, ali se i tokom priprema moglo primetiti da trener Dejan Stanković u defanzivi forsira neke druge igrače, pre svih najveće pojačanje ovog leta Aleksandra Dragovića i povratnika iz Portugala Srđana Babića.

Njih dvojica su i protiv Vojvodine činili štoperski tandem, a da bi Zvezdina odbrana mogla tako da izgleda, nagovestio je još krajem maja generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić, dok se još nije znalo da li će Nemanja Milunović ostati ili otići iz Zvezde.

''Imamo profil visokog štopera levaka sličnog njemu u liku i delu Srđana Babića kom ističe pozajmica u Famalikau. Čekamo epilog sa Milunovićem da vidimo kako ćemo reagovati na ponudu portugalskog kluba koja bi trebala da bude 1,5 miliona evra na osnovu klauzule. Babić je imao izvanrednu sezonu, uz to je kompatibilan sa Dragovićem u tandemu...'', izjavio je Terzić pre nepuna dva meseca.

O razlozima Degenekovog sklanjanja u drugi plan danas piše i ''Telegraf'' koji prenosi i nezvanična saznanja da su Degenek i Stanković navodno imali ''određene trzavice'', ali i da je došlo do zahlađenja odnosa i sa upravom kluba od trenutka kada Degenek nije prihvatio transfer u Singapur, od čega je Zvezda trebalo da inkasira 1.7 miliona evra.

Naravno, sve to može da se vrlo brzo promeni, a prva prilika je duel sa Kairatom u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Shone1979
Sunday, 18.07.2021
13:19

Vraćajte Degeneka što pre u sastav, her i ovo malo napada koje je imala Vojvodina, bili su zahvaljujući neuspešnoj igri (po ko zna koji put, kao i u pripremnim mečevima) sporog Babića koji ne ume sa loptom. Familikao je jedan prosečan klub na sredini tabele portugalske lige a ni tamo se Babić nije "proslavio"!!! #PRAVDAZADEGENEKA

avatar
DRUG OSTOJA
Sunday, 18.07.2021
02:28

Jedini razlog je ovo što ste naveli u vezi neprihvatanja transfera. Uz to, Stanković se ništa ne pita u vezi sastava tima.