Zvezda zbog Van la Pare mora pred FIFA?!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 14.03.2021.
22:32
Izvor: Sportske.net

Holanđanin progovorio o Zvezdi i otkrio do sada nepoznate detalje.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Radživ Van la Para je kao veliko pojačanje iz Hadersfilda stigao u Zvezdu u finišu letnjeg prelaznog roka 2019. godine, posle plasmana crveno-belih u Ligu šampiona, ali nije uspeo da opravda velika očekivanja.

U početku je dobijao priliku da pokaže šta ume, ali se nije uklopio, pa je potom, kako je sezona odmicala imao sve manju minutažu i još skromniji učinak.

Dolaskom Dejana Stankovića postalo je jasno da će Van la Para morati da potraži novi klub, a do rastanka sa Zvezdom došlo je u apriliku prošle godine.

On je sada član nemačkog  drugoligaša Vircburger Kikersa, a za holandski portal ''elfvoetbal.nl'' detaljno je govorio o svojim iskustvima iz Zvezde.

Tom prilikom otkrio je da cela ta priča još nije završena i da se obratio FIFA kako bi naplatio svoja potraživanja od Zvezde.

''Živeo sam lepo u centru grada. Stari, ali veoma lep i živahan grad u svim oblastima. Dve nedelje kasnije bio sam u timu protiv minhenskog Bajerna i odigrao sam devedeset minuta.

Moja prva mesečna plata je uredno isplaćena. Ali, to se okrenulo, to je bio jedini novac koji sam dobio tokom mog boravka u Beogradu i to je bio razlog zbog kojeg sam otišao nakon šest meseci.

Posle eliminacije iz Lige šampiona, klub je učinio sve što je mogao da bi me se rešio. Trenirao sam sa prvim timom i trčao krugove u trening-kompleksu. Više nisam mogao ništa da postignem. Takmičenje nije zahtevno, svake godine Crvena zvezda postaje šampion 'sa dva prsta u nosu''', objašnjava Van la Para i dodaje:

''Posle pregovora rastali smo se u aprilu 2020. Dodao sam 'vodu u vino' i ponudio im da mi isplate samo plate za prvih godinu dana ugovora. To bi im uštedelo još dve sezone plaćanja. Nisu to želeli. Dogovorili smo se onda na osam meseci. Prva rata je plaćena, druga nije. Stvar je sada kod FIFA'', otkrio je Van la Para.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Sunday, 14.03.2021
23:39

Барем је испао коректан на крају и раскинуо уговор без додатних плата. Исплатите човека!