Pančevci hrabri, Zvezda jaka i ubrzana na "pogon" Radonjića - Bodovi ostali na "Marakani"!

Autor: Mladen Heleta
petak 27.09.2024.
20:54
Izvor: Sportske.net

Odličan meč.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su na svom terenu Železničar iz Pančeva sa 2:1, u premijernoj utakmici 10. kola Super lige Srbije.

Gosti su večeras ostavili odličan utisak na stadionu "Rajko Mitić", hrabro su se isprsili pred velikim favoritom, ali je Zvezda slavila golovima Vanje Drkušića u 33. i Luke Iilća u 70. minutu. 

Strelac za Pančevce bio je Eze u 60. minutu.

Zvezda je sa 25 bodova iz devet mečeva učvrstila svoju prvu poziciju na tabeli, dok je Železničar ostao sedmi sa 13 bodova na svom kontu.

Trener crveno-belih Vladan Milojević je "promešao karte" između derbija protiv Partizana i gostovanja Interu u Ligi šampiona, ali je Zvezda duel otvorila na očekivan način.

Imala je posed i kontrolu, a do vođstva je mogla već u šestom minutu. Bivši Zvezdaš Sanogo je pogrešio prilikom pritiska Kataija, lopta je stigla do Ilića koji ju je spoljnim delom kopačke ostavio za Duartea. Napadač Zvezde nije uspeo da šutne, lopta se prilikom intervencije Milikića odbila do Kataija, čiji je udarac završio pored gola.

Zapretio je potom i Železničar, kada je Eze u jednoj kontri u 13. minutu krenuo sam ka golu domaćih sa svoje polovine, ali se spetljao u ključnom trenutku. Bukvalno se sapleo o loptu i tako upropastio priliku da se nađe u kolosalnoj šansi.

U 21. minutu je viđeno još jedno uzbuđenje pred golom Omrija Glazera. Tukao je Jovanović, a lopta je otišla tik pored stative.

Nakon toga je Zvezda pojačala pritisak i to je urodilo plodom u 33. minutu, kada je šampion Srbije poveo posle prekida i uigrane akcije dvojice slovenačkih reprezentativaca.

Elšnik je, u svom stilu, sjajno izveo korner sa leve strane i gađao Vanju Drkušića. Odlično je skočio štoper Crvene zvezde na drugoj stativi, gađao od zemlje, a lopta se odbila od stative i pala iza linije nemoćnog golmana Popovića. Čuvar mreže Pančevaca nije dozvolio da mu se zatrese mreža, ali je odmah bilo jasno da je bio pogodak, što je sudija Srđan Jovanović i potvrdio.

U 36. minutu jedna sporna situacija u kaznenom prostoru Želje. Milson je odložio loptu ka Duarteu, a ovom je opet trebalo previše vremena da se namesti na šut. Sa leđa mu je došao Milikić i oborio ga. Mirisalo je na penal, ali tako nije mislio sudija Jovanović.

Drugo poluvreme počelo je napadima Zvezde. Najpre je u polušansi bio Milson, a onda je Elšnik perfektno tukao pod samu prečku sa distance, ali je golman Zoran Popović još bolje intervenisao i vrhovima prstiju sprečio efektan pogodak.

I onda, pravo niotkuda, 1:1 u 60. minutu.

Glazer je katastrofalno pogrešio, zakasnio je sa istrčavanjem, izgubio loptu, a onda se otvorila prilika za Ezea, koji je bio neumoljiv i zatresao je mrežu sa nekih 14-15 metara, za egal.

Izraelski golman se ovom prilikom i povredio, pa je morao da izađe i svoje mesto na terenu ustupi Marku Iliću.

Potom je Milojević pojačao napad uvođenjem Endiaja i Radonjića, pa su krenuli uraganski ataci domaće ekipe.

U 69. minutu je Crvena zvezda imala nestvarnu šansu. Pogrešili su štoper Milunović i golman Popović, Endiaj je imao čist zicer, šutirao je iz idealne pozicije, ali se Popović ispravio i fantastičnom paradom sačuvao 1:1.

Ipak, 2:1 je bilo samo 60 sekundi kasnije. Nemanja Radonjić je protutnjao po levoj strani i proigrao Luku Ilića, koji je iz peterca pogodio željeno mesto za novo vođstvo Zvezde.

Radonjić je do kraja pokazao da će biti veliko pojačanje za Crvenu zvezdu. Svojom brzinom je pravio pometnju među gostima, nije ni Želja ustuknuo, tražio je novo izjednačenje, ali rezultat se više nije menjao.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke