Zvezda želi osvetu protiv Radnika, Partizan u Pazaru!

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 28.07.2022.
13:00
Izvor: Sportske.net

Radnik je jedini tim koji Crvena zvezda nije uspela da pobedi prošle sezone u Superligi.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Utakmice četvrtog kola Superlige Srbije igraće se od petka do nedelje.

Najzanimljivije će biti sutra, kada će na teren izaći beogradski “večiti rivali”. Partizan od 18.55 sati gostuje u Novom Pazaru, a Crvena zvezda od 21 sat dočekuje Radnik iz Surdulice.

Partizan ide u Novi Pazar u prilično haotičnom stanju. Crno-beli posle samo tri odigrana kola već imaju četiri boda manje od Crvene zvezde, ekipa ne izgleda dobro na terenu, a prvi je ceh platio sportski direktor Ivica Ilijev, koji juče podneo ostavku nakon velikog pritiska javnosti i navijača, ali i posle sukoba sa trenerom Ilijom Stolicom. I sam Stolica hoda po “ivici žileta” i eventualni novi kiks bi mogao skupo da ga košta. Partizan je prošle sezone lako izlazio na kraj sa Pazarcima, ali je od ovog tima izgubio pre tačno dve godine rezultatom 3:2. Novi Pazar u ovaj duel ulazi kao jedini tim bez osvojenog boda u ligi.

Crvena zvezda je dominantno otvorila šampionat i na najbolji mogući način krenula po šestu uzastopnu titulu i direktan plasman u Ligu šampiona sledeće sezone. Radnički Niš i Kolubara su lako savladani na Marakani, Mladost nešto teže u Lučanima, ali četa Dejana Stankovića deluje veoma sigurno i samouvereno. Do sada pristigla pojačanja su pogođena, a ekipa će do kraja prelaznog roka biti još snažnija. 

Zvezda će protiv Radnika imati ogroman motiv da naplati dugove iz prošle sezone. Surduličani su crveno-belima otkinuli čak pet bodova i umalo su ih koštali titule. Radnik je jedini tim koji Zvezda nije uspela da pobedi prošle sezone u Superligi. U Surdulici je domaćin slavio sa 2:1, a u Beogradu je bilo 1:1. 

Tim iz Surdulice aktuelnu sezonu nije dobro otvorio. Uzeo je samo jedan bod iz tri meča, a posle drugog kola se rastao sa trenerom Aleksandrom Lintom. Novi šef stručnog štaba još uvek nije imenovan.

U subotu su na programu tri utakmice. Radnički 1923 od 17.30 sati dočekuje Vojvodinu, koja je sa sedam bodova prvi pratilac Zvezde na tabeli. Od 21 sat igraju Napredak i Javor, odnosno Spartak i Voždovac.

Centralni meč u nedelju je od 18.55 sati na Čairu između niškog Radničkog  i TSC-a. Ove dve ekipe su se do poslednjeg kola prošle sezone borile za izlazak na međunarodnu scenu, a kao pobednik iz te bitke izašao je Radnički, koji će u ovaj meč ući umoran, baš zbog te Evrope, jer večeras igra revanš protiv Gzire u drugom kolu kvalifikacija  za Ligu konferencije. 

Radnički ima jedan bod na svom kontu i meč manje, a ovaj bodovni saldo može mnoge da zavara, jer treba naglasiti da su Nišlije u prva dva kola igrale sa Crvenom zvezdom i Partizanom. TSC je ove sezone sjajan u gostima. Deklasirao je Čukarički i uzeo bod protiv Partizana, dok je kod kuće odigrao bez golova sa Javorom.

U nedelju od 21 sat snage će odmeriti Kolubara i Mladost, te Mladost GAT i Čukarički.

 

 

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke