Zvezdan Terzić, dan posle - Sinoć je bio boljeg raspoloženja...

Autor: Darko Mitrović
petak 26.02.2021.
16:30
Izvor: Sportske.net, mondo

Generalni direktor Zvezde osvrnuo se na sinoćnju utakmicu i već najavio Zvezdin naredni evropski put.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Opšti je utisak da je Crvena zvezda sinoć odigrala odličan meč protiv Milana na San Siru, ali propuštene prilike i Gobeljićevo isključenje bili su nešto što je na kraju prevagnulo u korist ''Rosonera''.

Dan posle, svoje utiske u razgovoru sa novinarima izneo je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

On je priznao da je sinoć posle meča bio boljeg raspoloženja nego danas.

"Sinoć sam bio srećan i zadovoljan, ponosan, ali jutros tužan. Osećam žal zbog velike šanse da se prođe dalje. Crvena zvezda je veliki klub, ali ne smemo da propuštamo ovakve šanse da bacimo skroz na kolena sedmostrukog šampiona Evrope", izjavio je Terzić, a prenosi ''Mondo''.

Novinarima je otkrio i da su predstavnici Milana sinoć ''strepeli'' do samog kraja za prolaz njihovog tima i da je potom usledila njihova ''vriska od sreće''.

Ipak, posle svega smatra da je Zvezda više zaslužila da se nađe u osmini finala.

''Mislim da smo ukupno u ovom dvomeču bili bolji. Ne želim da tražim alibi u dva penala, dva crvena kartona i svim problemima sa kojima smo se suočavali, ali mislim da smo više zaslužili prolaz. Ponosan sam na ovaj dvomeč, kao i na sve što smo uradili u ovih sedam godina.

Crvena zvezda je strahovito porasla kao klub, porastao joj je ugled kluba u evropskim okvirima. Porasli su nam koeficijenti, nadam se da ćemo od leta biti 39. klub na UEFA listi, sada smo 50, što nam omogućava lakši ulaz u grupnu fazu Lige šampiona, a automatski i veće prihode... Vratilo se poverenje u Zvezdu", istakao je Terzić.

Pohvalio je trenera Dejana Stankovića, izrazio uverenje da će napraviti ''grandioznu'' trenersku karijeru i da je Zvezdi doneo novu energiju i hrabrost.

Kada je u pitanju naredna sezone, Terzić vidi Zvezdu u Ligi šampiona i veruje da će do grupne faze stići mnogo lakše nego što je do sada to bio slučaj.

"Naš zadatak i obaveza je da iz sezone u sezonu imamo bolji i jači tim. Cilje je Liga šampiona, tu nema dvojbe.

Mislim da je Zvezda porasla i da može da se izbori sa tim klubovima koji nas čekaju u četvrtoj rundi kvalifikacija. Biće to teški mečevi, uvek u kvalifikacijama ima iznenađenja, ali nadam se da se na nama neće slomiti kola. Sada u kvalifikacijama nastupamo kao favorit", zaključio je Terzić.

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke