Zvezdaši izabrali najboljeg igrača sezone - Ubedljiva pobeda

Autor: Nemanja Janošev
petak 11.06.2021.
13:25
Izvor: Sportske.net

Zasluženo.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Navijači Crvene zvezde odabrali su Mirka Ivanića za najboljeg fudbalera ovog kluba u prethodnoj sezoni

U godini za nama Crvena zvezda je ostvarila brojne uspehe, osvojena je 32. titula prvaka države i 25. pehar Kupa Srbije, i na taj način objedinjena jedanaesta dupla kruna. Takođe, crveno-beli su četvrtu godinu za redom igrali grupnu fazu velikog evropskog takmičenja, a drugi put je obezbeđena nokaut faza Lige Evrope.  

Kada je reč o individualnim nagradama, u uži izbor za igrača godine ušli su Milan Borjan, Nemanja Milunović, Aleksandar Katai, Mirko Ivanić i El Fardu Ben.

 Sa 461 osvojenim glasom za igrača sezone izabran je  ofanzivni vezista Mirko Ivanić. Fudbaler rođen u Bačkom Jarku je ove sezone postao glavna okosnica tima Dejana Stankovića, koji mu je dao ulogu ključnog nosioca igre. Ivanić se upravo odužio celom stručnom štabu, kao i navijačima, golovima i asistencijama. Odlični krilni napadač je postigao 21 pogodak i zabeležio čak 16 asistecija čime je zabeležio jednu od najuspešnijih sezona u svojoj karijeri.
 
Drugo mesto za igrača sezone zauzeo je Milan Borjan sa 353 glasa. Četvrtu godinu za redom kapiten našeg tima pruža sjajne intervencije čineći svoj gol nesavladivom preprekom za protivničke napadače. Svojim odbranama i "paradama" je doprineo brojnim uspesima Crvene zvezdeu domaćim takmičenjima, kao i u Ligi Evrope. Na 47 nastupa tokom godine momak iz Knina primio je svega 28 golova, a bio je junak u finalu Kupa Srbije kada je u penal seriji odbranio dva uzastopna jedanaesteca i doprineo osvajanju duple krune.

Treći je bio Katai, a četvrti El Fardu Ben, a anketa je sprovedena putem zvanične aplikacije kluba.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke