Zvezdaši obišli onkologiju u Tiršovoj na Dan fudbala i prijateljstva

Autor: Beta Beta
utorak 25.04.2017.
20:05
Izvor: Beta

Prvotimci Crvene zvezde obeležili su današnji Medjunarodni dan fudbala i prijateljstva posetom dečijem odeljenju onkologije na klinici u Tiršovoj, saopštio je klub.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Ovaj dan obeležava se u više od 60 zemalja sveta, a Srbija je članica tog pokreta postala 2013. godine.

Kapiten Zvezde Aleksandar Luković postao je 2014. godine ambasador ovog projekta, a danas je u društvu televizijskog voditelja Ivana Ivanovića, glumca Aleksandra Radojičića, kao i dva dečaka, jednog mladog fubdalera i jednog mladog novinara.

Decu koja se bore sa teškom bolešću obradovala je poseta i prilika da se upoznaju i druže sa poznatim Zvezdašima. Oni su posvetili punu pažnju mališanima, kojima su ujedno uručili i mnogobrojne poklone.

"Od izuzetne važnosti je činjenica da principe ovog dana obeležavamo u vremenima u kojima ljudi širom sveta osećaju potrebu da prikažu privrženost principima jednakosti i poštovanja jednih prema drugima.

Fudbal za prijateljstvo nam pruža ovu mogućnost, i kroz rad sa mladjim generacijama uči ljude koliko je važno biti posvećen miru i prijateljstvu, bez obzira na pol, životno doba ili njihove fizičke mogućnosti",
rekao je Ivanović posle posete.

Dan fudbala i prijateljstva prvi put je u Srbiji obeležen 2014. godine.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke