Zvezdi je neizmerno Drago što je tu

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 20.09.2021.
09:40
Izvor: Sportske.net

Čista emocija, vidljivo je.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Imala je Crvena zvezda u svojim redovima poslednjih godina izvanredne majstore igre poput Marka Marina, imaju Aleksandra Kataija koji je njihov "čovek odluke" pri svakom izboru, ali od ovog leta dobili su njega.

Aleksandar Dragović stigao je sa velikom pompom u srpski fudbal, sa razlogom. Bogatu karijeru ima ovaj čovek koji svaku pobedu i slavlje sa navijačima posmatra kao dečačić. Prosto obožava taj osećaj, tako nešto ne može da se sakrije.

Juče je odigrao svoj prvi "večiti derbi" i uspeo je u cilju da zaustavi Rikarda Gomeša. Malo je nedostajalo da najbolji strelac Partizana poboljša svoj golgeterski saldo, ali je odlučio da bude sebičan. I tada je Dragović pokazao svoju agilnost, ali i osećaj u prostoru. Pratio je kretanje igrača Partizana, znao je odakle može da pripreti opasnost dok je Nemanja Jović kreirao priliku i naposletku je svojim klizećim startom pokušao da zaustavi Rikarda koji je ionako bio neprecizan.

Čitav meč je vodio duele sa njim i Rikardo je osim nekoliko uspešnih primljenih lopti i pomenute šanse koja se mora iskoristiti na ovakvim utakmicama, bio neprimetan. 

Popularni Drago je svoj kvalitet dokazivao tokom čitave sezone i van standarda koji je odmah postavio odigrao je samo u Klužu. U minulom evropskom duelu sa Bragom vodio je mnoštvo duela sa brzonogim igračima portugalskog tima, naravno, zajedno sa ostatkom odbrane, ali njegov uticaj na čvrstinu poslednje linije tima je nemerljiv. Iznošenje lopte je u današnjem fudbalu jedan od najvećih kvaliteta koje štoper može da ima. Dragović to demonstrira na svakoj utakmici.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Bezbroj klizećih startova, dobijenih vazdušnih duela, osećaj za udvajanje, a juče je imao i poseban zadatak da vodi računa o Strahinji Erakoviću koji i dalje "upija" svako iskustvo. Obojica su položila. Osim što poseduje ogroman kvalitet, njegova prednost je i što igra srcem za klub koji voli svojom dušom i telom.

Lako može da igra u ozbiljnijoj ligi od ove u kojoj se trenutno nalazi, ali ono što je činjenica, jeste da nigde drugo neće uživati ljubav svojih navijača, kao što je to slučaj na "Marakani".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke