Partizan 22 godine čekao na penal u derbiju, Zvezda sad čeka tri i po godine

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 07.03.2024.
21:54
Izvor: Sportske.net

Nadamo se da u predstojećem derbiju neće biti ničeg spornog...

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Od početka drugog dela sezone, dosta se u našoj fudbalskoj javnosti govorilo o jedanaestercima koji su doduđeni za ili protiv naših najvećih klubova, uz brojne analize da li su svi ti penali bili opravdani, ili je možda trebalo dosuditi još neki.

Kada je Crvena zvezda u pitanju, na poslednje dve utakmice, protiv TSC-a i Čukaričkog, dosuđeno je po dva penala u korist aktuelnog šampiona, a pre toga su crveno-beli iznudili i penal u Novom Pazaru, pa su Zvezdini fudbaleri izveli ukupno pet penala u poslednja tri kola, i svih pet su realizovali (tri puta Kanga, po jednom Bukari i Hvang). Nijedan penal nije dosuđen protiv Crvene zvezde u tom periodu.

Za to vreme, Partizanu su dosuđena dva penala - jedan protiv IMT-a koji je realizovao Zahid i jedan protiv Železničara koji je realizovai Natho.

Jedan penal dosuđen je i protiv Partizana, i to u Surdulici u korist Radnika, ali se dosta prašine podiglo, čak je i Zvezda izdala saopštenje tim povodom, jer za Radnik nije dosuđen još jedan penal pri rezultatu 0:0.

Dakle, to je ono najsvežije, a kakva je situacija u poslednje vreme sa penalima u derbijima?

Zvezda na penal u derbiju čeka skoro tri i po godine, još od 18. oktobra 2020. godine, kada je na stadionu u Humskoj Partizan rano poveo golom Filipa Stevanovića, a Zvezda izjednačila u drugom poluvremenu golom Kataija iz penala.

Od tada je odigrano još deset derbija. što u prvenstvu, što u Kupu, ali nije bilo novih penala za Zvezdu u regularnom toku tih mečeva (bila je penal-serija u finalu Kupa, maja 2021. godine, kada je Zvezda osvojila trofej).

Što se tiče Partizana, u prošlom derbiju, na kraju jesenjeg dela sezone Natho je iz penala postigao vodeći gol za crno-bele koji su zatim slavili sa 2:1. Pre toga, u avgustu 2022. godine, Natho je takođe u Humskoj realizovao penal i postavio konačnih 1:1, pošto je Zvezda povela golom Bukarija.

Podsetimo, kad su u pitanju penali za Partizan, crno-beli su čekali čak 22 godine da se dosudi penal u njihovu korist u prvenstvenim derbijima, od 18. marta 1995, pa sve do decembra 2017. godine kada je Sejduba Suma sa bele tačke savladao Milana Borjana u Humskoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke