Zvezdi dovoljno poluvreme, Spartak ispraćen sa tri gola u mreži!

Autor: Lazar Nikolić
subota 19.08.2023.
22:24
Izvor: Sportske.net

Još jedna rutinska pobeda crveno-belih.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde savaladali su subotički Spartak rezultatom 3:0 na svojoj "Marakani" u meču četvrtog kola Super lige Srbije.

Ekipa trenera Baraka Bahara postigla je sva tri pogotka u prvom delu utakmice. U strelce su se upisali Bukari i Kangva, dok je defanzivac Spartaka Bogićević pogodio sopstvenu mrežu.

Pokušao je Spartak da se „bunkerom“ odbrani protiv Crvene zvezde i išlo mu je sasvim solidno u prvih 20 minuta. Zvezda je imala terensku incijativu, ali nije uspela da savlada Manojlovića, a pokušavali su Lučić i Olajinka.

Sve se promenilo u 20. minutu kada je Bukari „protutnjao“ po desnoj strani pored Stajkovića i iz teške pozicije efektno pogodio mrežu Subotičana.

Od tog trenutka aktuelnom šampionu bilo je mnogo lakše protiv defanzivno orjentisanog protivnika. Nakon samo četiri minuta Zvezda je udvostručila prednost.  Požrtvovani Lučić je klizećim startom oduzeo loptu protivniku, ona je došla do Krasoa koji ga je odmah proigrao, a Zvezdin napadač uputio oštar centaršut po zemlji kroz peterac Subotičana, loše je reagovao defanizvac gostiju Mihailo Bogićević i poslao loptu u soptvenu mrežu.

Na isteku prvog dela Zvezda je postigla novi pogodak. Ponovo je sjajni večeras Lučić bio začetnik opasnog napada domaćih, on je na desnoj strani proigrao Mitrovića koji je zavrnuo loptu u sredinu, a Kangva snažnim udarcem po zemlji smestio loptu iza leđa nemoćnog Manojlovića.

Posle samo dva minuta igre u nastavku ponovo je u centru pažnje bio Lučić koji je prvo proturio loptu kroz noge Vidakoviću i šutirao, ali je Manojlović ovoga puta bio na mestu.

Ogromnu priliku da postigne još jedan pogodak večeras imao je Bukari u 52. minutu nakon velike greške Kerkeza, ali je ovoga puta reprezentativac Gane bio neprecizan iz izuzetno povoljne pozicije.

Ponovo je Bukari bio blizu pogotka, ali mu se isprečila stativa posle udarca u 67. minutu.

U poslednjih dvadesetak minuta Zvezda je "povukla ručnu" i mirno privela meč kraju, tako upisala nova tri boda i ostala jedini tim sa maksmialnim učinkom u šampionatu Srbije, mada je šampion imao još nekoliko vrlo dobrih prilika da trijumfuje još ubedljivije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke