Zvezdi gori pod nogama - Čeka se rusko "da"!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 25.03.2015.
22:23
Izvor: Sportske.net

Finansijska degradacija Crvene zvezde uslovila je da prethodnih godina mart bude rezervisan za poslednje borbe kako bi UEFA odobrila licencu. Sa minusom od 9 miliona evra crveno-bele iz ambisa može da spasi samo generalni sponzor koji još uvek nije dao ze

sportske.net
sportske.net

Povezane vesti

Branilac titule u Jelen Superligi vodiće do kraja sezone veliku borbu sa Partizanom kako bi trofej zadržao na "Marakani" ali bi značaj te borbe mogao da bude umanjen ukoliko u naredne dve nedelje u Zvezdi ne uspeju da se izbore za evro-licencu.

Dobro je poznato da UEFA krajem marta proverava finansijsko poslovanje klubova u Evropi a crveno-belima preti nova kazna ukoliko ne izmire 9 miliona evra duga.

Kada su ušli u trku sa vremenom čelnici Crvene zvezde imali su na vratu balast težak 11 miliona evra ali je do danas namireno 2 miliona evra duga dok je sa pojedinim potraživačima napravljen sporazum o odlaganju plaćanja.

U datim okolnostima crveno-bele iz ambisa može da izvadi samo novi sponzorski ugovor sa kompanijom "Gasprom".

Generalni sponzor Crvene zvezde spreman je da uloži 20 miliona evra na ime petogodišnjeg ugovora sa bivšim prvakom Evrope ali se i dalje čeka na rusko "da".

Operativci Crvene zvezde užurbano rade kako bi mogli da reaguju odmah nakon što iz Sankt Petersburga stigne "amin" za novi ugovor. Ukoliko "Gasprom" na vreme servira novi ugovor crveno-beli će biti u stanju da podignu kredit na osnovu sume koja im pripada od generalnog sponzora a niko i ne pomišlja šte će se dogoditi ukoliko Rusi "zakasne".

Crni scenario već je viđen prošle godine kada je Zvezdina titula obezvređena eliminacijom iz Evrope pa se na "Marakani" nadaju da će rusko "da" stići na vreme kako bi borbe koje na terenu vode Lalatovićevi izabranici imale smisao.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke