Zvezdi ne daju u Gračanicu?

Autor: Darko Mitrović
subota 05.05.2018.
21:17
Izvor: Sportske.net, RTS

Humanitarna utakmica trebalo bi da bude odigrana 9. maja u Gračanici, sada je to dovedeno u pitanje.

Facebook, FK Crvena zvezda
Facebook, FK Crvena zvezda

Povezane vesti

U poslednjih nekoliko godina, fudbaleri Crvene zvezde su svakog proleća gostovali u Gračanici, njihov dolazak postao je već tradicionalan, a sve uz humanitarni karakter prijateljskih mečeva koje je Zvezda igrala u ovom mestu na Kosovu i Metohiji.

Tako bi trebalo da bude i ovog 9. maja, ali večeras je objavljena vest da je Fudbalski savez Kosova zabranio odigravanje ovog meča.

Tim povodom oglasio se direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Đurić.

''Ne daju da se igra prijateljski revijalni meč - ne reprezrentacije, nego Crvene zvezede koja godinama pomaže porodilišta na Kosmetu. Svi smo u Srbiji složni u osudi toga, ovo ne može da prođe bez reakcije međunarodne zajednice",
poručio je Đurić, a preneo RTS.

Isti izvor navodi da je predsednik Fudbalskog saveza tzv. Kosova Fadilj Vokri tražio od UEFA da obavesti Fudbalski savez Srbije da Zvezdi neće biti dozvoljeno da igra meč u Gračanici. UEFA je to pismo prosledila FSS-u, zatražila mišljenje i predlog kako da se reši to, kako navode, važno pitanje.

Čekamo konačan epilog u narednih par dana...


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
M_85
Sunday, 06.05.2018
06:10

Ali bitno je da se mi busamo u grudi kako je Kosovo Srbija. Sto se pre pomirimo sa cinjenicom, to ce nam biti lakse. Bice Kosovo ponovo nase, ali verovatno ne za nasu generaciju.

avatar
ZubA
Saturday, 05.05.2018
22:25

Sramota sta nam rade u rođenoj drzavi. Ovo je bruka i sramota.