Zvezdi prijao novi tepih "Marakane" za nastavak savršenih priprema

Autor: Nemanja Janošev
subota 22.07.2023.
21:59
Izvor: Sportske.net

Šest od šest, a sada Fjorentina.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su TSC iz Bačke Topole na stadionu „Rajko Mitić“ sa 3:0 (2:0) u pretposlednjoj test utakmici na ovim pripremama.

Nema odstupanja, nema opuštanja. Stav Baraka Bahara jednostavno ne može, a da se ne sviti pristalicama Crvene zvezde, barem prema onome do sada viđenom. Ponovo agresivan pristup, ofanzivna formacija koja garantuje mnogo dešavanja pred protivničkim golom, brza tranzicija... Još kada i rival igra modernije i teži da ugrozi gol svog domaćina, onda za sve one koji posmatraju predstavu mora da bude draže što su uz meč.

Ekipa Žarka Lazetića mogla je da pretpostavi da neće kontrolisati dešavanja na terenu, ali su u kontra napadimam ako govorimo o prvih 45 minuta bili opasni u nekoliko situacija preko Miloša Pantovića, a potom i najopasniji nakon šanse Saše Jovanovića u završnici ovog dela igre.

S druge strane, Crvena zvezda koja je ponovo igrala sa trojicom pozadi, ali ovog puta sa Milanom Rodićem kao trećim štoperom, nastojala je da napada preko središnjeg dela terena i zatim loptu distribuira na krila. Tako su uspešno i poveli preko minijature Osmana Bukarija koji uz malo sreće „asistira“ Mirku Ivaniću za novi gol Zvezdine „četvorke“ na ovoletošnjim pripremama.

Ubrzo je ponovo Mirko Ivanić bio jedan od protagonista gola. Ne direktnom asistencijom, ali je nakon njegovog udarca i slabe reakcije golmana Veljka Ilića, Piter Olajinka kao predator sačekao grešku i prosledio loptu u mrežu u 27. minutu za 2:0.

Bio je to čak 11. gol crveno-belih u prvim poluvremenima utakmica na letnjim pripremama. Postigli su ih, do momenta pauze, 16.

Takođe, valja napomenuti da je, uprkos kiši koja je padala ovog popodneva u Beogradu, nova travnata podloga na stadionu „Rajko Mitić“ bila besprekorna. Drugačije nije ni smelo da se očekuje.

Nije bilo drastičnijih promena u redovima oba tima po povratku na teren. Bahar je dao šansu Nedeljkoviću umesto Olajinke, pa je tako došlo i do minimalnih pomeranja, ali je u suštini formacija bila ista.  Do nove promene rezultata došlo je tik pred istek sata igre. Stefan Mitrović je bio uporan i jak u duelu sa sa Krstićem, a potom i nesebično asistira Krasou koji povećava na 3:0. Tada je Bahar izvršio čak sedam promena i u igri su se našli: Spajić, Šljivić, Milunović, Ado, Lučić,  Mijatović i Nikolić.

Nastojalo se da igra ponovo bude tečna, od noge do noge i da se što manje preskaču linije terena. Ono što se u nekoliko navrata viđalo jeste slaba konekcija između Rodića i Stamenića, tj. slaba pas igra Zvezdinog bočnog igrača ka sredini. To je nešto na čemu će morati dodatno da se radi. Nešto slično je bilo i sa Milunovićem koji je doduše bivao precizniji, ali je preskakao igru. Zvezda je kasnije uvela i preostale momke sa klupe uključujući i Zorana Popovića, ali je Nemanja Milunović morao van terena posle svega petnaestak minuta na terenu zbog povrede.

Lazetić je takođe izvršio popriličan broj promena. Šansu su dobili Cvetinović, Antonić, Milovanović, Ćirković... Pre toga i Kuveljić.

Dosta je opao tempo kako je vreme odmicalo, tako da smo videli dalako manje agresivniji pristup oba tima, posebno Crvene zvezde. To je nešto što je i bilo karakteristično za Baharovu ekipu tokom test utakmica. U tom periodu, tim iz Bačke Topole je imao i najizgledniju prliku za pogodak. Malo je nedostajalo Ćirkoviću da savlada Popovića kada je iz poluvoleja gađao iz kaznenog prostora.

 Crvena zvezda na ovaj način nastavlja da vezuje pobede na pripremama. Slavili su u svih šest dosadašnjih utakmica uz gol-razliku 17:3.

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke