Zvezdi samo pohvale, provukla se Benfika na "Mitiću"!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 19.09.2024.
20:39
Izvor: Sportske.net

Poraz Crvene zvezde u prvom duelu u Ligi šampiona ove sezone.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

U okviru prvog kola Lige šampiona ekipa Crvene zvezde je poražena na stadionu "Rajko Mitić" od Benfike rezultatom 1:2 (0:2). Ekipa iz Ljutice Bogdana je danas bila ravnopravan rival gostima iz Lisabona, ali su zbog sitnih grešaka bili kažnjeni od iskusnije ekipe. 

Moramo priznati i da je gost igrao fantastično u odbrani do finiša, a onda je Zvezda uspela da se vrati u meč gde je probala da stigne i do izjednačenja. Ipak, ostali su uskraćeni boda...

Benfika je prva zapretila preko Arkturkoglua, a već u 9. minutu su gosti stigli do gola. 

"Orlovi" su poveli posle sjajnog ubacivanja Anhela di Marije po desnoj strani, ubacio je loptu na drugu stativu, Rade Krunić je slabo intervenisao, a Akturkoglu je bio priseban i ubacio je loptu u gol.

Crvena zvezda je potom zaigrala daleko bolje, Krunić je pokušao da se iskupi i to pred golom Benfike, prevario je svog čuvara, ali je šutirao pravo u Trubina. 

Imao je i Duarte odličan prodor kroz sredinu, namestio se na udarac, šutirao i golman gostiju je bio dobro postavljen. 

Rasplamsala se borba, imala je Benfika dobru polukontru koju je vodio Di Marija, Pavlidis je posle duplog pasa izašao u situaciju da ugrozi gol Glazera, ali je Izraelac bio sjajan. 

Problem za Vladana Milojevića je bila i povreda Ognjena Mimovića, što je dovelo do čak tri promene u polju - Seol je prešao na desnu stranu, Elšnik je prešao na poziciju levog beka, a Dalsio je stao na poziciju zadnjeg veznog.

Igrao se 29. minut kada je Crvena zvezda bila u debelom zaostatku. Benfika je dobila slobodan udarac na oko 25 metara od gola, Glazer je postavio veliki broj igrača u živi zid, a na kraju je primio gol u svoj ugao - Kokču je bio strelac za 0:2

Novu šansu za Crvenu zvezdu propustio je Mirko Ivanić koji je šutirao sa oko 25 metara, lopta je prohujala pored stative. 

To je bilo sve u prvom poluvremenu, a u nastavku ekipa Vladana Milojevića je morala da igra pametnije kako bi ugrozila gol protivnika. 

Dobro je Zvezda ušla u drugo poluvreme, nekoliko opasnih napada, Ivanić je bio kreativniji, krilni igrači Silas i Olajinka nešto opasniji. 

Pritisak je postojao, ali dobra šansa nije proizašla. Ređali su se i korneri, a onda dobra šansa za Benfiku koja je čekala ovakve situacije. Polukontra koju nije iskoristio Akturkoglu, loše je šutirao sa oko 15 metara od gola Glazera. 

Pokušaj Đige posle kornera Elšnika je prošao tik pored leve stative što je bila i najbolja šansa za crveno-bele, a minut kasnije Olajinka je ušao u kazneni prostor sa loptom i odbrana gostiju je dobro reagovala. 

Benfika je uspevala da uspori ritam, a Milojević je pokušao da izmenama unese živost u svoj tim. Endiaj i Milson su zamenili Duartea i Olajinku, ali "orlovi" iz Lisabona su se veoma dobro branili. Beležimo i šut Anhela di Marije sa leve strane, a onda u 84. minutu Šerif Endiaj pada u kaznenom prostoru posle centaršuta, Otamendi ga je udario, ali ni VAR nije preinačio odluku Majkla Olivera da se igra samo nastavi.

I onda gol u mreži Benfike!

Bila je polukontra, Endiaj je primio loptu leđima okrenut golu, uspeo je da se okrene i pošalje loptu Milsonu koji pogađa - 1:2! Odlična reakcija Šerifa, lakši posao je ostao Milsonu. 

Očekivalo se da će Zvezda krenuti još jače, ali na drugoj strani smo videli Andunijev šut koji je završio na stativi u 90. minutu. 

Zvezda je uspela u nadoknadi vremena da sabije Benfiku u kazneni prostor, ali falila je i završnica...

Na kraju, pobeda gostiju, baš na mišiće, možemo reći i da je Zvezda zaslužila makar bod večeras. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ikac
Thursday, 19.09.2024
21:19

Povukla se????? Pa da li si realan???? Odigrali koliko im treba!!!!

avatar
Jokela
Thursday, 19.09.2024
20:44

Baba Kurana krojila rezultat.. Apsolutno nezaslužen poraz