Zvezdi sat otkucava, a desnog beka ni na vidiku - Rešenje u Azerbejdžanu?

Autor: Lazar Nikolić
subota 16.07.2022.
17:54
Izvor: Sportske.net

Mogao bi da bude pun pogodak.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Nakon rastanka sa Italijanom Kristijanom Pićinijem, Marko Gobeljić jedini je nominalni desni bek Crvene zvezde.

Na počektu prelaznog roka Milan Gajić napustio je "crveno-bele" i otišao u moskovski CSKA, pošto mu je istekao ugovor sa šampionom Srbije. Nije bilo tada brige na "Marakani" jer je prethodno Gobeljić produžio ugovor, a očekivalo se da će Pićini "proigrati" nakon letnjih priprema.

Na žalost Dejana Stankovića nekadašnji italijanski reprezentativac se nije pronašao u Zvezdi, pa je sporazumno raskinut ugovor sa njim. Tako je šampion Srbije dve nedelje pre početka kvalifikacija za Ligu šampiona ostao deficitaran na desnom beku.

Sportski direktor Mitar Mrkela rekao je da bi Strahinja Eraković i mladi Nikola Stanković mogli da pokriju desni bok, ali obojici to nije primarna pozicija na terenu.

Rešenje bi moglo da bude povratak Marka Vešovića, momka koji je nosio Zvezdin dres od 2010. do 2014. godine.

Momak rođen 1991. godine ostavio je trag u "crveno-belom" dresu i bio deo ekipe koja je vratila šampionsku titulu na "Marakanu" pod vođstvom Slaviše Stojanovića posle šest godina Partizanove dominacije.

Vešović je iz Zvezde otišao u Torino, u Italiji je igrao i za Speciju, ali je najbolji utisak ostavio u Rijeci i Legiji iz Vašrašave. Sa Riječanima je na kratko prekinuo vladavinu Dinama iz Zagreba i stigao do titule prvaka Hrvatske 2017. godine.

Naredne godine prešao je u Legiju iz Varšave sa kojom je osvojio tri šampionske titule u Poljskoj, da bi prošlog leta prešao u Karabag sa kojim  je nastavio da sakuplja pehare i postao šampion Azerbejdžana.

Dakle, crnogorski reprezentativac je od odlaska iz Zvezde sakupio pet pehara šampiona zemlje, upravo su trofeji obaveza na "Marakani", a Vešović očigledno zna kako se osvajaju.

Njemu ugovor sa Karabagom ističe narednog leta, njegova vrednost na specijalizovanom sajtu "Transfermarket" procenjuje se na 700.000 evra, ne previše za Zvezdu, pogotovo ako se ima u vidu kolike su nagrade od ulaska u Ligu šampiona, a kockati se na jednu kartu, Marka Gobeljića, moglo bi da bude "fatalno".

Što se tiče Vešovićeve želje da se vrati, 30-godišnjak nikada nije krio da je zvezdaš.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
svetski prvaci 1991
Sunday, 17.07.2022
12:24

Gde vam je Denser .Lagali ste.Doveli ste igraca da operete pare.Naj gora uprava koja postoji.Gde je desni,bek.U necijem dzepu dug ne spominjete verovatno je ogroman.Ispascete u kvalifikacijama od nekog anonimusa.To je vasa,struka i vas pravi rad samo je nejasno kako to sve smete.Bice opet bezanije Mnogo mi je zao Zvezde kad pomislim na njenu bducnost . OFK