Zvezdi tokom pauze stiže važna odluka iz UEFA!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 19.03.2018.
21:27
Izvor: Sportske.net

Krajem nedelje na adresu fudbalskog kluba Crvena zvezda stići će odluka o eventualnoj kazni zbog procesa koji je Disciplinska komisija UEFA pokrenula protiv vicešampiona Srbije.

Epa/Laurent Gillieron
Epa/Laurent Gillieron

Povezane vesti

Disciplinska komisija Unije evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) u četvrtak bi trebalo da donese prvostepenu odluku u procesu koji je 15. februara pokrenula protiv Crvene zvezde.

Srpskom vicešampionu tada je stavljena na teret loša organizacija prvog meča šesnaestine finala Lige Evrope sa moskovskim CSKA, odnosno upotreba pirotehničkih sredstava i blokirano stepenište na tribinama.

Za ovakve prestupe kazne obično nisu tako rigorozne ali je u slučaju naših klubova situacija prilično komplikovana jer su u prošlosti više puta kažnjavani po različitim osnovama.

Ne treba zaboraviti da je Crvena zvezda prošle godine kažnjena zatvaranjem stadiona na jednoj evropskoj utakmici, ali je pred prvi meč sa CSKA ta odluka preinačena nakon žalbenog procesa pa je izrečena uslovna kazna zatvaranja stadiona ukoliko se prekršaj ponovi u naredne dve godine. Zvezda je tada novčano kažnjena sa 30.000 evra.

Tome treba dodati odluku Disciplinske komisije UEFA od 23. februara tekuće godine. Crvena zvezda je zbog loše organizacije meča sa Kelnom kažnjena zatvaranjem severne i južne tribine stadiona "Rajko Mitić" na prvoj narednoj evropskoj utakmici ukoliko se prestup ponovi u naredne dve godine. Novačana kazna tada je iznosila 56.000 evra.

Zbog toga u Ljutice Bogdana imaju razloga da strepe uoči odluke koju će Disciplinska komisija UEFA izreći u četvrtak, 22. februara.

Ukoliko bi neka od uslovnih kazni bila aktivirana, a pre svega se tu misli na onu vezanu za parcijalno zatvaranje stadiona, Zvezda bi je odradila na prvoj evropskoj utakmici u narednom kvalifikacionom ciklusu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Piksi G0L iz kornera
Tuesday, 20.03.2018
13:46

Nista strasno ako nas kazne da prvu sledecu utakmicu u Evropi igramo bez publike, ali moramo se jednom dozvati pameti.

avatar
Dr fudbala Miloje
Tuesday, 20.03.2018
02:13

Добро нам се не пише.

avatar
pjer
Monday, 19.03.2018
22:32

suspenzije iz evrope na 2 godine

avatar
zg partizan igokea
Monday, 19.03.2018
22:45

Haha, bravo ti