Zvezdin dželat za "Sportske" o Partizanovih +5, tituli i crno-belom dresu

Autor: Sportske Net
četvrtak 16.12.2021.
11:40
Izvor: Sportske.net

Slave ga u Surdulici, ali i u Humskoj.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

FK Partizan lider je na tabeli Superlige i posle jučerašnje pobede nad Metalcem od 3:0, nalazi se na +5 u odnosu na aktulenog šampiona Crvenu zvezdu, koja je drugoplasirana. 

Međutim, u Humskoj su sa posebnom egzaltiranošću dočekali vesti neposredno pre tri osvojena boda u Gornjem Milanovcu, jer je za ovakvo tabelarno stanje zaslužen i surdulički Radnik, a jedan momak posebno. 

Bogdan Stamenković postigao je svoj prvi gol ove sezone upravo na meču protiv crveno-belih u 83. minutu kada je glavom poslao loptu u mrežu Milana Borjana posle centaršuta Viktora Lukića. Ovo je bio izjednačujući pogodak za osvojen bod na "Marakani". 

Ovaj 23-godišnjak u intervjuu za "Sportske.net" govori o svom prvencu ove sezone, ali i simpatijama prema Partizanu, kao i budućim koracima u karijeri.

"Posle utakmice sam jos uvek bio u šoku, nisam bio svestan svega, konačno posle par dana slegli su se utisci i mogu Vam reći lepo je biti ja ovih dana, svima bih poželeo ovaj osećaj (smeh)", kaže bivši fudbaler subotičkog Spartaka.

Stamenković je veliki navijač Partizana, što se može videti i na njegovim društvenim mrežama, ali i sam to potvrđuje. Kako kaže, veruje da crno-beli ove sezone osvajaju Superligu. 

"Mislim da je ovo njihova sezona konačno i nadam se tituli naravno", govori on, pa dodaje da se nada da će njegov gol pomoći "parnom valjku". 

"Daj Bože da pomogne u tolikoj meri da na kraju podignemo pehar".

Koliko je ovaj pogodak važan kako za napadača, tako i za ekipu, govori i to da su čestitke neprekidno stizale sa raznih strana, ali Bogdan izdvaja jednu. 

"Sve cestitke su mi jednako drage, najvise bih izdvojio ponos, cestitku svojih roditelja koji su uvek bili tu uz mene i verovali".

Radnik očigledno zna kako se igra sa Crvenom zvezdom, protiv njih je ove sezone osvojio čak četiri boda. 

"To je tajni recept hehe, šalim se. Drugarstvo i to sto smo ujedinjeni kao grupa, po meni je to glavni faktor", kaže kroz smeh fudbaler. 

Radnik je trenutno 12. na tabeli Superlige sa skorom od devet remija, sedam poraza i četiri pobede. 

"Iskreno nisam zadovoljan mestom na tabeli, ambicije su nam bile plej-of i zaslužujemo to mesto u gornjem delu tabele. Očekujem da završimo prvenstvo kako treba i da dobijemo Mladost iz Lučana u poslednjem kolu", komentariše fudbaler.

Ljubav prema Partizanu Bogdanu je usađena još od malih nogu, a ističe da mu je želja da jednog dana obuče crno-beli dres.

"Od prvog dana kada sam ugledao loptu, želja mi je da obučem Partizanov dres, treba dosta kockica da se poklope, ako ne u narednih godinu dana, možda ću nekim zaobilaznim putem doći do dresa voljenog kluba, ali trenutno se ne opterećujem tim stvarima", zaključuje Stamenković. 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke