Zvezdin kvartet promašaja, a bili su ''transfer bombe''...

Autor: Darko Mitrović
sreda 18.05.2022.
08:22
Izvor: Sportske.net

Ko odlazi na leto?

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Još dve utakmice ostale su do kraja sezone za Crvenu zvezdu i u obe će crveno-beli odlučivati o trofejima, najpre u subotu protiv Voždovca u poslednjem prvenstvenom kolu, a onda i 26. maja protiv Patrtizana u finalu Kupa.

Te utakmice označiće i oproštaj nekolicine igrača koji se ove sezone nisu nametnuli treneru Dejanu Stankoviću, a stigli su na ''Marakanu'' kao velika pojačanja iz inostranstva.

Pre svih, to se odnosi i na već zaboravljenog Aksela Bakajoka, koji je Zvezdin dres zadužio još pre godinu i po, kada je najavljen kao veliko pojačanje iz milanskog Intera.

''Želim i da poručim navijačima da ću dati sve od sebe da ih obradujem i da ću se maksimalno boriti za Zvezdin grb'', rekao je Bakajoko na promociji na ''Marakani''. Možda se i borio, ali se nije izborio za minutažu, pa je ove sezone upisao četiri nastupa.

Ugovor mu ističe u junu, a povoljna okolnost po Zvezdu je što za Bakajoka nije platila obeštećenje.

Kao veliko pojačanje prošlog leta najavljen je i Loi Dioni, francuski napadač koga je Zvezda dovela na jednogodišnju pozajmicu iz Anžea, uz mogućnost otkupa ugovora. Početkom sezone on je uspeo da se izbori za ulogu startera, postigao je i dva gola u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali kako je sezona odmicala, sve ređe je bio na terenu. Od zimus je potpuno u drugom planu posle dolaska Ohija koji se pokazao kao mnogo bolji izbor.

Treći stranac čiji se odlazak očekuje ovog leta je i Filipo Falko, još jedno pojačanje iz Italije. Krilni napadač je ove sezone upisao 26 nastupa, postigao dva gola, uz četiri asistencije, što na prvi pogled i nije toliko loše, ali ako se ima u vidu da obeštećenje Lećeu za njega iznosi 1.2 miliona evra, da je došao sa epitetom ''Mesi iz Salenta'', mnogo se više očekivalo od Falka koji je poput Dionija u drugom delu sezone pao u drugi plan, iako je povremeno i dobijao prilike da zaigra.

Ovaj kvartet Zvezdinih razočaravajućih transfera upotpunio je i Rišairo Živković, svojevremeno veliki talenat ''čudo od deteta'' dok je stasavao u Ajaksu, ali njegov fudbalski razvoj nije tekao onako kako se očekivalo. Ni u Zvezdi nije došao do izražaja posle kratke avanture u Kini, pa je od prošlog leta na 14 nastupa upisao po gol i asistenciju. Ako vam kažemo da je štoper Aleksandar Dragović koji je takođe stigao prošlog leta upisao čak 50 nastupa, postigao četiri giola, uz jednu asistenciju, onda je još jasnije koliko je Rišairov učinak ove sezone bio slab. Rišairp je ugovorom vezan do juna 2024. godine, pa rastanak sa njim neće ići tako lako, ali teško da bi i sledeće sezone mogao da napravi nešto više u Zvezdi.

Kada su u pitanju današnji fudbalski događaji, u centru pažnje biće finale Lige Evrope, Ajntraht protiv Rendžersa u Sevilji. AdmiralBet ima sjajnu ponudu za ovaj meč, a ako verujete u Filipa Kostića i ekipu, kvota je odličnih 2.45.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke