Zvezdin novi strateški plan 2021-2026! Predložiće i promenu ''bonus pravila''!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 03.05.2021.
23:22
Izvor: Blic

Zvezdan Terzić otkrio jednu od tačaka tog plana.

 Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Crvena zvezda privodi kraju još jednu veoma uspešnu sezonu, a dok se čeka i finale Kupa sa Partizanom, uprava crveno-belih uveliko radi i na angažovanju pojačanja, poput Dragovića, Prijovića i Kolarova, ali se prave i dugoročni planovi.

Generalni direktor kluba Zvezdan Terzić je u prazničnom intervjuu za ''Blic'' potvrdio da se priprema novi strateški plan za naredni petogodišnji period, od 2021. do 2026. godine i otkrio koja će biti jedna od tačaka tog plana.

''Mi smo svesni i da je Zvezda oduvek bila simbol Srbije i jedan srpski brend koji treba negovati, mi smo ponosni, mislim da Zvezda kao klub imao ogroman finansijski potencijal s obzirom na toliki broj simpatizera u Srbiji i dijaspori.

Jedna od tačaka našeg novog strateškog plana 2021-2026. je kapitalizacija brenda Crvena zvezda, kapitalizacija činjenice da je simbol Srbije'', objasnio je Terzić, a verujemo da će uskoro biti obelodanjen i ostatak tog plana.

Zvezda, takođe, planira i da Fudbalskom savezu predloži još jednu promenu kada je u pitanju domaća Superliga, a tiče se broja ''bonus igrača''.


''Veliku stvar smo uradili što smo se izborili da dva mlada 'bonus igrača' moraju da budu starteri.

Razmišljamo da predložimo da tri mlada budu obavezna, jer mislim da Superliga treba da bude razvojna liga, i ovo je bogatstvo da smo napravili jednu scenu da svakog vikenda 40 mladih 'bonus igrača' dobije šansu da počne meč Superlige. I mislim da ćemo rezultate te ideje tek videti u narednih nekoliko godina, jer nije ni lako, mnogo klubova nije imalo omladinske škole.

Ako se pošalje jasna poruka svim klubovima da je ovo dugoročno rešenje, da klubovi shvate da tako mogu sebi da obezbeđuju finansije.

To je bitno jer evropsko tržište prepoznaje samo mlade igrače sa ovih prostora, nikad neće kupiti igrača iz Srbije od 25, 27, 29 godina i zato moramo da ubrzamo izlazak na scenu mladih igrača kvalitetnim stručnim radom i davanjem prave šanse u prvom timu'', zaključio je Terzić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DRUG OSTOJA
Tuesday, 04.05.2021
15:59

Pametno! Nekad je Zvezda dovodila igrače iz naše lige koji su bili od 18-22 godine stari. Sada takvi igrači uopšte ne dobijaju šansu.

avatar
Man united
Tuesday, 04.05.2021
08:44

3 бонус играча? Во имја Оца...

avatar
Brane Lala
Tuesday, 04.05.2021
02:22

Mozes da pravis planove do sledecih izbora. Востани Сербије!