Zvezdin paklen finiš, pobeda u derbiju i titula pred vratima!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 20.04.2024.
20:16
Izvor: Sportske.net

Pobeda Zvezde u 173. večitom derbiju.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Pobeda Crvene zvezde u okviru 31. kola Super lige Srbije u 173. večitom derbiju, bilo je 3:2 posle velikog preokreta u samom finišu utakmice. Partizan je imao rezultat do 90. minuta, ali je poklekao u samoj završnici kada su Endiaj i Katai preokrenuli rezultat. 

Utakmica je kasnila nekoliko minuta zbog dimne zavese koju su prouzrokovali navijači jednog i drugog tima, a već na startu Partizan ofanzivniji, ozbiljna šansa za Baždara i fenomenalna intervencija Glazera koji je odbranio zicer napadaču crno-belih. 

Zvezda je pripretila preko Stamenića na drugoj strani, a onda i preko Bukarija koji je prošao trojicu, a onda promašio gol iz veoma izgledne situacije. 

Onda je usledila kazna. 

Partizan je poveo posle sjajne akcije, Aranđel Stojković je dobro prošao po desnoj strani, uputio centaršut, a na pravom mestu je bio Samed Baždar koji pogađa za 1:0. 

Samo tri minuta je trajala radost crno-belih. 

Posle jedne akcije Crvene zvezde, Mirko Ivanić je sklonio loptu pre golmana Krunića koji je neoprezno reagovao i napravio faul, pa je sudija Ilić pokazao na belu tačku. 

Siguran izvođač bio je Gelor Kanga. 

Velika šansa za Partizan u 28. minutu utakmice, dobro je tekla kontra, Zahid je pronašao Goha koji je ulazio ka desnoj strani, šutirao u bliži ugao golmana Glazera i pogodio stativu. 

Dva minuta kasnije je pokušao Mirko Ivanić, šutirao je levom nogom pored gola, a onda pokušaj Bukarija u 37. minutu, lopta je prošla par metara pored gola. 

Imao je Bukari stopostotnu šansu u samom finišu ovog dela igre, ali je promašio zicer, odnosno Krunić je izrastao u junaka crno-belih.

Golove iz prvog dela utakmice pogledajte OVDE.

I onda u 56. minutu Partizan je opet stigao do prednosti. Baždar je odložio loptu do Zahida koji je prepustio Severini, a ovaj je odličnim šutem savladao Glazera koji nije imao nikakvu šansu. 

Crvena zvezda je krenula ofanzivnije ka golu, dobra šansa, posle centaršuta Stamenića Endiaj je šutirao glavom, a Krunić je odlično reagovao!

Krunić je bio taj koji je držao Partizan u nastavku, ali samo do 69. minuta. Tada je posle serije dobrih odbrana, poklekao kada je gol postigao Aleksandar Katai, ali je gol kasnije poništen zbog - ofsajda!

Proslavili su ga navijači, kao i igrači, ali jeste Endiaj bio u ofsajd poziciji, videlo se kasnije i na snimku. 

Nije Zvezda imala toliko ideja kao na prethodnom derbiju od primljenog drugog gola, ali je stigla do zasluženog izjednačenja. Šerif Endiaj je u 90. minutu uspeo da izjednači rezultat, nije ovoga puta bilo ofsajda posle dodavanja Bukarija, a Endiaj je uspeo da "bocne" preko Krunića i da pogodi. Nije bilo ni faula, iako su to iz Partizana tražili. 

Čak 15 minuta je utakmicu produžio sudija Ilić, a onda su se nastavila neverovatna dešavanja na stadionu "Rajko Mitić"!

Bukari je išao po desnoj strani, Antić je napravio očigledan faul, bilo je pitanje samo da li je van kaznenog prostora ili unutra. Prvobitna odluka sudije Ilića je bila da je penal, VAR je istakao isto iako je prilično diskutabilno. Aleksandar Katai je uzeo stvar u svoje noge, šutirao i  pogodio za pobedu Crvene zvezde!

Do kraja je Zvezda održala prednost, više na iskustvo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke