Zvezdin pogled sa vrha tabele Lige Evrope - Šta ako i protiv koga?

Autor: Nemanja Janošev
petak 26.11.2021.
17:09
Izvor: Sportske.net

Mnogo računica je pred Zvezdom.

2021 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2021 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde pobedom nad Ludogorecom došli su do liderske pozicije grupe "F" Lige Evrope.

Ipak, ista im ne garantuje da će sezonu nastaviti u ovom takmičenju. Sa 10 bodova, imaju poen više u odnosu na Bragu i tri naspram Mitjilanda. Poraz u Portugaliji, uz pobedu Danaca nad Ludogorecom, ekipu Dejana Stankovića poslao bi u Ligu konferencija. Pobeda bi značila sigurno prvo mesto i prolaz u osminu finala, a remi bi mogao da donese isto ili minimum drugu poziciju u zavisnosti od rezultata meča u Herningu.

Zamršeno, opcija je mnogo, ali sve je u rukama srpskog šampiona. Oni su gospodari svoje sudbine, a opet, ako se okliznu, postoji nada da će Ludogorec podmetnuti nogu Mitjilandu.

Ukoliko bi Crvena zvezda završila kao drugoplasirani tim grupe "F", za protivnika u šesnaestini finala Lige Evrope imali bi neku od trećeplasiranih ekipa iz Lige šampiona. Trenutno, to su: Borusija Dortmund, Sevilja, Lajpcig, Atalanta, Benfika, Milan, Zenit i Šerif. Dakle, ponovo bi ove seozne mogli da ukrste koplja sa Šerifom čiju su oštricu osetili u kvalifikacijama za elitno takmičenje ovog leta.

Oni su najmanje atraktivno ime i ekipa sa kojom bi Crvena zvezda mogla ravnopravno da se nosi, ali duhovi prošlosti vrebaju... Osim njih, priželjkivao bi se i Zenit, iako je ruski sastav barem tri puta skuplji od rostera srpskog prvaka.

Potencijalne mine čekaju Crvenu zvezdu ukoliko bi crveno-beli sezonu nastavili u Ligi konferencija. Tamo bi se sukobili sa drugoplasiranim timovima grupne vaze ovog takmičenja, a trenutno su to: Roma, Totenhem, Slavija, Karabag, Makabi Tel-Aviv, Slovan iz Bratislave i Randers. Svakako bi želeli da izbegnu rimski i londonski tim, ali ni Slavija nije za potcenjivanje, naprotiv. 

Zvezda se ipak nada prvom mestu, zašto da ne, Braga nije bauk, a ukoliko to ostvare, čeka ih dodatnih 1.100.000 evra od UEFA.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke