Zvezdin "ponos" vraća se na "Marakanu"

Autor: Filip Rodic
ponedeljak 12.02.2024.
12:45
Izvor: Sportske.net

Povratak na obaveze u prvenstvu.

CAF
CAF

Povezane vesti

Fudbalski klub Crvena zvezda je izdala saopštenje u kom ističe velike rezultate i partije svojih stranaca In-Bon Hvanga i Žan-Filipa Krasoa na kontinentalnim prvenstvima Azije i Afrike.

Crveno-beli ističu na zvaničnom sajtu da su Kraso i Hvang "ponos kluba", svako na svoj način. Prvi su krenuli od Krasoa, prvaka Afrike sa Obalom Slonovače. 

"Nema sumnje da je Kraso bio važan šraf reprezentacije Obale Slonovače, s obzirom da je nastupio na šest od ukupno sedam mečeva koliko se igralo, te da je taj jedan koji je preskočio, to učinio zbog blaže povrede. Odigrao je 247 minuta i upisao se u strelce protiv Gvineje Bisao, u prvom meču grupne faze. U finalu je zamenio Sebastijana Alea, apsolutnog heroja nacije, čiji je pogodak i doneo trofej domaćinu u okršaju s Nigerijom (2:1). Kraso je u dosadašnjem delu sezone odigrao 21 utakmicu, te upisao osam golova i četiri asistencije za Zvezdu", piše na zvaničnom sajtu.

Hvangova Južna Koreja je stala u polufinalu, ali se on istakao. 

"Nije uspela Hvangova Južna Koreja da se popne na vrh Azije, ali je naš prvotimac bio jedan od najboljih fudbalera na čitavom takmičenju. Nastupio je na svih šest mečeva i upisao 513 minuta uz pogodak i dve asistencije. Protiv Bahreina je pogodio i asistirao, a iskreirao je gol i protiv Jordana (koji ih je zaustavio u polufinalu), ali u grupnoj fazi. Na osnovu specijalizovanog sajta "Sofaskor" - Hvang se našao u idealnom timu sa prosečnom ocenom 7,45. Hvang je u dosadašnjem delu sezone odigrao 18 utakmica, uz dve asistencije i dva pogotka za Zvezdu", stoji u saopštenju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke