Zvezdin preokret, i to kakav! Sve je bliža Partizanu, i po bodovima, ali i gol-razlici!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 21.11.2021.
15:20
Izvor: Sportske.net

Crveno-beli loše počeli, ali u drugom poluvremenu za 12 minuta dali čak četiri gola!

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

U utakmici 17. kola Linglong Super lige Srbije, fudbaleri Crvene zvezde su danas kao gosti deklasirali domaći tim Mladosti u Lučanima rezultatom 5:1.

Ovo je trinaesta pobeda aktuelnog šampiona u 16 odigranih mečeva, pa sada ima samo tri boda manje od vodećeg Partizana koji od 15:45h igra protiv Vojvodine u Humskoj.

Takođe, crveno-beli su značajno popravili i gol-razliku koja možda bude važna uoči plej-ofa, ukoliko Partizan i Zvezda tada budu imali isti broj bodova. Podsetimo, prvoplasirani posle 30 kola biće domaćin večitog derbija u plej-ofu na proleće.

Početak meča nije nagoveštavao ovakav ishod, jer je Mladost povela već u devetom minutu golom Milana Bojovića posle Cvetkovićevog kornera sa desne strane - 1:0.

Zvzeda je želela što pre do izjednačenja, stvarala je prilike, ali su domaći odolevali, a u pojedinim momentima su i Lučanci opasno pretili golu golmana Popovića.

Trener crveno-belih Dejan Stanković je bio prinuđen da obavi dve izmene u prvih dvadesetak minuta, Gobeljića i Živkovića zamenili su Gajić i Ben i to se ispostavilo kao možda i ključni detalj, jer su upravo Ben i Gajić učestvovali kod većine golova kao asistenti, ali i prilikom stvaranja još nekoliko odličnih prilika, pre svega u prvom poluvremenu.

Na izjednačenje se čekalo do 30. minuta, kada je Ben sa desne strane pronašao Kataija na ivici kaznenog prostora, a Zvezdin ''Magiko'' je poslao precizan udarac u mrežu golmana Kostića - 1:1.

Nešto kasnije Pavkov je pogodio stativu posle Gajićevog centaršuta, a Rodić je, opet posle Gajićevog centaršuta bio zamalo neprecizan. Na drugoj strani Danoski je opasno pripretio pred kraj prvog poluvremena kada je Popović odbranio, a Gajić je sjajnom intervencijom sprečio i opasnu kontru Lučanaca preko Saše Jovanovića.

U drugom poluvremenu, Zvezda je brzo rešila pitanje pobednika. u 53. minutu Katai je postigao drugi gol posle još jedne asistencije Bena, ovoga puta sa leve strane i to je bio uvod u pravu Zvezdinu kanonadu u narednih dvanaest minuta.

Kanga je šest minuta kasnije poslao projektil pod prečku za 3:1, u 61. minutu Ivanić posle akcije Bena pogađa za 4:1, a sve je začinio Katai het-trikom u 65. minutu posle Gajićeve asistencije za konačnih 5:1.

Sve golove možete da pogledate OVDE.

*

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke