Zvezdin pritisak, Partizan je favorit?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 19.09.2021.
10:10
Izvor: Aleksandar Obrenović

Ko dobija derbi?

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Aleksandar Stanojević i Dejan Stanković će imati određenih problema u sastavljanju tima, i jedan i drugi trener imaju povređene igrače, a bio je to slučaj i pre evropskih izazova ove nedelje.

Strateg Partizana nije vodio na Kipar Danila Pantića, Sejdubu Sumu i Nemanju Miletića, dok Dejan Stanković nije imao 100% spremnog Milana Pavkova koji je neizvestan i za "večiti derbi", a protiv Brage se povredio i El Fardu Ben.

Ko je bliži pobedi i ima li favorita?

Jasno je da Crvena zvezda diže formu u Super ligi Srbije, nakon slabijih prvih kola, igra je na sve višem nivou i ekipa Dejana Stankovića svoje protivnike dobija bez velikih problema. Ipak, i dalje je u zaostatku za Partizanom i to bi mogao da bude najveći problem jer bi igrači mogli da osete pritisak pobede.

Sa druge strane, Stanojevićev tim ima svih sedam pobeda u dosadašnjem toku prvenstva, ekipa izgleda sjajno u Super ligi Srbije i posebno je impresivan Rikardo Gomeš koji je već stigao do 9 golova u prvenstvu. Ne zaostaje ni impresivna odbrana, retke su greške kao ona u Kragujevcu kada je Varjačiću dozvoljeno da probije po desnoj strani i kada je Saničanin poslao loptu u svoju mrežu. Svakako da je taj gol došao kao velika opomena pred derbi.

Partizan će se uzdati u svoju taktiku, odbranu koja je sjajna, brzinu u kontrama preko Markovića i Meniga, kao i na fantastične realizatorske sposobnosti Rikarda Gomeša. Sa druge strane, Zvezda ima problem sa napadačem jer Dioni do sada nije pokazao mnogo, a Pavkova možda neće biti među starterima. Možda će sve pokušati da nadomeste brzinom Rišaira koji nema takmičarske mečeve već neko vreme, ali je bio starter protiv Brage. Ipak, Zvezda ima tehnički najbolje igrače u Srbiji, Aleksandar Katai i Mirko Ivanić su igrači vredni pažnje i definitivno se radi o fudbalerima koji jednim potezom mogu da reše utakmicu, zna to dobro i odbrana crno-belih. Odbrana Zvezde je imala problema u dosadašnjem toku sezone, ali je sve to nadomešteno sve boljom igrom dvojice pomenutih igrača, uz odlične partije zadnjeg veznog - Sanoga.

Ako upoređujemo bekove, možemo reći da je Partizan u blagoj prednosti jer su Urošević i Obradović na jednoj, odnosno Miljković, Živković i Lutovac po drugoj strani bili odlični, a Zvezda ima Gobeljića, Gajića i Rodića kojima fali jedan igrač za rotaciju.

Iskustvo na golu pripada Borjanu, više nego Popoviću, upravo ono može biti ključno u ovim duelima.

"Većiti derbi", 165. po redu igra se u nedelju od 18 časova, kao što napisasmo, domaćin je Partizan i za razliku od nekih prethodnih duela, rekli bismo da je u boljoj situaciji.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke