Zvezdin ''prvi pik'' nastavlja da briljira!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 21.05.2023.
08:52
Izvor: Sportske.net

Hoće li Zvezda uspeti da ostvari svoju veliku želju?

Screenshot/YouTube/Aurora Pro Patria 1919
Screenshot/YouTube/Aurora Pro Patria 1919

Povezane vesti

Crvena zvezda je rešila pitanje trenera, sa Milošem Milojevićem se završava saradnja na kraju ove sezone, a naslediće ga dosadašnji trener izraelskog Makabija iz Haife Barak Bahar.

Već su završeni i transferi dvojice igrača, Petera Olajinke i Marka Stamenića, a ono na čemu se sada intezivno radi jeste i angažovanje još jednog klasičnog napadača.

Dvadesetčetvorogodišnji Emanuel Late Lat iz Obale Slonovače koji ove sezone igra za švajcarski Sent Galen na pozajmici iz Atalante, jeste za sada prva Zvezdina meta, a jučerašnjom partijom protiv Lucerna je potvrdio da to interesovanje srpskog šampiona nije bez osnova.

Njegov tim je remizirao na pomenutom gostovanju, bilo je 1:1, a upravo je Late Lat najzaslužniji što je Sent Galen izbegao poraz u tom meču. Posle ranog vođstva domaćina, Late Lat je na samom kraju prvog poluvremena izjednačio na 1:1. Posle centaršuta sa desne strane, Late Lat je na ivici peterca zahvatio loptu glavom i poslao je u mrežu.

U drugom poluvremenu je svom timu doneo i igrača više na terenu, jer je u brzom kontranapadu, kada je imao otvoren put ka protivničkom golu, oboren od strane Simanija koji je kažnjen direktnim crvenim kartonom.

Inače, Sent Galen je posle 34 odigrana kola na sedmom mestu na tabeli sa 41 bodom, a Late Lat je postigao 11 golova i tri asistencije u šampionatu Švajcarske, uz još dva pogotka u tamošnjem kupu. Najbolji strelci švajcarske lige su u ovom trenutku Iten sa 19 i Nsame sa 18 golova. Obojica igraju u Jang bojsu...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke