Zvezdin put ka LŠ i nagazna mina već u prvom kolu!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 30.04.2021.
08:44
Izvor: Sportske.net

Kako će izgledati Zvezdin put ka Ligi šampiona, da li će biti nosilac do kraja kvalifikacija i ko su mogući protivnici?

 Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Povezane vesti

Crvena zvezda je šampion Srbije, što znači da ćemo je gledati u kvalifikacijama za Ligu šampiona i to ponovo od prvog kola. 

Nije to strano igračima Dejana Stankovića, i u prethodne tri godine su takođe počinjali od samog starta, s tim što ovoga puta imaju najbolju početnu poziciju u ovom milenijumu. 

Sa koeficijentom 32,500 Crvena zvezda je druga ekipa koja počinje kvalifikacije od početka, odmah iza Olimpijakosa koji ima 43,000. 

Dakle, definitivno je nosilac, a potencijalni protivnici za sad su - Valur (Isl), Bodo/Glimt (Norveška) i Hamrun Spartans sa Malte. Biće tu još trinaest potencijalnih protivnika crveno-belih, jasno je da ne može da se sastane sa Olimpijakosom, Malmeom, Ferencvarošom i Škendijom. 

Kao što vidite, Bodo/Glimt iz Norveške je baš nagazna mina. 

Zvezda će definitivno biti nosilac i u drugom krugu kvalifikacija, zajedno sa Olimpijakosom, Jang Bojsom i Malmeom, a da li će to biti slučaj u trećem krugu ukoliko se prebrodi drugi?

To je izvesno, ne i definitivno, recimo da su šanse preko 90% ali je Zvezda u veoma dobroj situaciji zbog dobrog koeficijenta. 

Ukoliko se desi da dve od sledeće četiri ekipe, Olimpijakos, Dinamo Zagreb, Salcburg i Slavija iz Praga, ispadnu tokom kvalifikacija, Zvezda će biti nosilac i u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. 

Sa još jačim timom koji se najavljuje sve je moguće, ali su i nadanja sada daleko veća nego pre dve i tri godine, što može da stvori problem...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke