Zvezdin sastav za derbi - Vreme je za Gobeljića, dilema jednog slova

Autor: Nemanja Janošev
utorak 30.08.2022.
19:50
Izvor: Sportske.net

Projektovan tim Crvene zvezde.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde će sa dosta promena u odnosu na prethodni derbi protiv Partizana, dočekati predstojeći.

Možda ne potpuno drugo lice Crvene zvezde, ali pod drugačijom dirigentskom palicom sprema se za naredni okršaj protiv Partizana. Miloš Milojević nije dobio lak zadatak od Dejana Stankovića budući da je ekipa, izvesno je, u određenom psihološkom nokdaunu, pa je protiv Javora novopečeni strateg crveno-belih rešio da veliku većinu učesnika duela sa Haifom – odmori.

Stoga, Crvena zvezda sveža, barem fizički, ulazi u 168. „večiti derbi“. S druge strane, Partizan se namučio u nedelju u Kragujevcu gde je na „mišiće“ došao do tri boda zahvaljujući pogotku Bibarsa Natha. Celokupno gledano, lako je zaključiti da je Crvena zvezda u znatno boljem raspoloženju od svog najljućeg rivala imajući u vidu da su perfektno počeli domaće prvenstvo čija šampionska titula od ove sezone znači učešće u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju. Ulog je nikad veći, a pitanje je kada je bodovna razlika dva kluba u ovom periodu seozne bila veća. Trenutno je „plus sedam“ u korist Milojevićevog tima.

Milojević nije imao mnogo vremena da svoje trenerske metode implementira u ovu ekipu Crvene zvezde, pa je pitanje hoće li oni momentalno moći da sprovode njegove taktičke zamisli u dela, ali on vrlo dobro poznaje veliki broj momaka na koje računa iz svog prethodnog mandata u klubu i zna kako treba s njima.

Tim Crvene zvezde ne bi trebalo previše da se razlikuje u odnosu na onaj koji je izvodio Dejan Stanković ove sezone, s tim da bi crveno-beli, prema projekciji, mogli da izađu sa „čistokrvnim“ desnim bekom na teren. O Marku Gobeljiću su mišljenja najčešće podeljena, ali on je trenutno jedini fudbaler u ekipi koji je po vokaciji desni bek. Igrao je protiv Javora, upisao asistenciju i sve su prilike da ćemo ga videti od prvog minuta utakmice u Humskoj. To će se dogoditi iz više razloga. Prvi je jer je Milojević odmah jasno istakao da zna da je Crvena zvezda deficitirana na poziciji kraj desne aut-linije, te da je Eraković bio prinudno Stankovićevo rešenje, uz hvalospeve na račun „Čupinih“ predstava u srcu odbrane. Uz to, predstavlja neophodni bonus za ekipu, a ako znamo da niko osim njega neće krenuti ovaj meč u startnih 11 – onda je slika jasnija. Na klupu će morati da se preseli Nemanja Milunović koji bi veće minute trebalo da traži u evropskim utakmicama.

Seku Sanogo je protiv Javora igrao od prvog minuta i nakon što se zašlo u utakmicu lako se zaključilo da stameni vezista nije ni blizu svoje najbolje fizičke spreme. Stoga bi na sredini trebalo očekivati Slavoljuba Srnića kojem će društvo praviti Kings Kangva, značajno brži i sigurniji vezista za prenos i distribuciju lopte od Gelora Kange. Uz to je i za nekoliko pedalja manje temperamentniji. Međutim, ne bi iznenadilo ni ukoliko bi se Milojević opredelio na nekog ko bolje poznaje atmosferu i značaj derbija. U napadu – bez ikakvih „tumbanja“. Ivanić, Katai i Bukari delovaće iza leđa Aleksandru Pešiću.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ilija Ikic
Wednesday, 31.08.2022
07:03

Vreme je ... da se proda Eraković. U stavri vreme je prošlo. Loše igre i kiksevi su mu umanjili cenu i u timu opstaje samo da bi mu se koliko-toliko održala cena. Kupci to vide i ponuda je sve manje i sve su manje. Mesto mu je na klupi i što dalje od terena. Kada je u igri garantuje jedan primljeni gol.