Zvezdin sastav za Šerif, sa ''Bekamom'' ili bez njega?

Autor: Darko Mitrović
utorak 03.08.2021.
09:11
Izvor: Sportske.net

Izgleda da je to u ovom trenutku jedina dilema.

Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Povezane vesti

Crvena zvezda posle slabijeg starta sezone definitivno ulazi u svoj prepoznatljivi ritam, što je najviše došlo do izražaja prošle srede, kada je srpski šampion na ''Marakani'' deklasirao Kairat sa 5:0.

Stankovićev tim je u tom meču od samog početka namnetnuo žestok ritam koji protivnik nije mogao da isprati, pa je osim pet golova, stvorila i veliki broj prilika, čak je pobeda mogla da bude i ''dvocifrena''.

U tom stilu crveno-beli žele i večeras od 21 čas da nastave protiv moldavskog Šerifa u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Stanković je ponovio ono što je rekao i pred Kairat, a to je da će se Zvezda ''pitati'' na terenu i večeras, pa treba očekivati novi žestok pritisak na polovini moldavskog šampiona.

''Kao što sam rekao i pre Kairata, dosta će zavisiti od nas kakav će protivnik da bude. Ušli smo dosta direktno, nismo im dali 'vazduha' i zbog toga nismo imali nikakvih problema. Da ne dozvolimo veliku razmenu pasova, jer oni imaju momke koji imaju individualni kvalitet, ako ih pustiš mogu da ga ispolje. Igramo kod kuće i od nas zavisi kakav će protivnik biti. Gledaćemo nas pre svega i 'otkinuti' rivalu ono što je dobro'', rekao je Stanković.

Imajući to u vidu, treba očekivati minimalne promene u startnoj postavi crveno-belih u odnosu na revanš sa Kairatom. Pod znakom pitanja su nastupi štopera Srđana Babića i napadača Milana Pavkova koji su imali povišenu temperaturu, dok se vezista Veljko Nikolić oporavlja od povrede.

Tako će štoperski tandem najverovatnije činiti Pankov i Dragović, a kad je u pitanju ostatak tima, jedina dilema je možda na poziciji desnog beka, s obzirom da je protiv Kairata Marko Gobeljić odlično zamenio Milana Gajića. Juče ih je Stanković obojicu pohvalio, baš kao i levog beka Rodića, a jedan Gajićev potez je uporedio sa nekadašnjim Bekamovim majstorijama.

Dakle, Zvezdinih 11 bi večeras moglo da izgleda ovako:

Borjan - Gobeljić /Gajić/, Pankov, Dragović, Rodić - Sanogo, Kanga - Falko, Ivanić, Katai - Dioni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke