Zvezdin Seol u izboru za najboljeg igrača Azije!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 17.10.2024.
23:50
Izvor: Sportske.net

Veliko priznanje za polivalentnog beka.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Reprezentativac Južne Koreje Jung Vu Seol za kratko vreme je postao neizostavan član startne postave prvaka Srbije Crvene zvezde

Trener prvaka Srbije Vladan Milojević koristio je polivalentnog beka i na levoj i na desnoj strani terena, ali i kao jednog od trojice štopera u formaciji sa tri igrača u poslednjoj liniji.

Deluje da se Seol vrlo brzo priviknuo na evropski fudbal i stil igre crveno-belih, jer mu je ovo prva sezona koju provodi u inostranstvu.

Koliko je 25-godišnjak bio dobar u domovini najbolje ilustruje nominacija za najboljeg igrača Azije u prošloj godini.

Azijska fudbalska konfederacija imenovala je nekadašnjeg igrača Ulsana među trojicu najboljih azijskih fudbalera, koji su nastupali na tom kontinentu  u 2023. godini.

“Pošto se etablirao na klupskom nivou u protekle dve godine, Seol je ušao u reprezentaciju Republike Koreje u kojoj je upisao seriju odličnih nastupa posle seniorskog debija u junu 2023. Neumorni bek je igrao svaku utakmicu Kupa Azije u Kataru, a poseban utisak je ostavio u osmini finala protiv Saudijske Arabije kada je postigao gol za izjednačenje. U stanju je da igra na oba boka, a posle zapaženih igara za reprezentaciju nastavio je da beleži odlične igre za Ulsan sa kojim je potom osvojio drugu uzastopnu titulu i stigao do polufinala AFC Lige šampiona”, stoji u obrazloženju Seolove nominacije.

Pored Seola, u izboru su Akram Afif iz Katara i Jordanac Jazan al Naimat.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke