Zvezdina deca napravila lepu uvertiru, sjajni tandem Nedeljković-Mijatović presudio Jang bojsu!

Autor: Darko Mitrović
sreda 04.10.2023.
18:29
Izvor: Sportske.net

Neka ovako bude i večeras od 21 sat na ''Marakani''.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Omladinska ekipa Crvene zvezde ostvarila je prvu pobedu u Grupi G U19 Lige šampiona. Tim trenera Nenada Milijaša je danas na voždovačkom ''Krovu'' savladao švajcarski Jang bojs sa 2:1, posle bolje igre u drugom poluvremenu i tako došao do prvih bodova u ovoj grupi.

Utakmica je trebalo da počne u 16 časova, ali je početak kasnio nekih 37 minuta zbog problema sa sistemom za protokol.

Već na ulasku u drugi minut meča,  Zvezda je imala prvu veliku priliku za vođstvo. Nedeljkovič je protutnjao po desnoj strani, mogao je i da asistira nekog od saigrača, ali se odlučio na udarac koji je zaustavio golman Jang bojsa.

Gosti su uzvratili u 20. minutu meča. Bomo je uputio odličan udarac, ali je prečka spasila crveno-bele u ovoj situaciji. Bilo je još par šansi na obe strane do kraja poluvremena, ali su mreže ostale netaknute.

Zvezda je bolje započela i drugo poluvreme, Mijatović je pravio probleme odbrani gostiju, ali opet bez prave završnice.

Prva prava pretnja ka golu Jang bojsa viđena je u 55. minutu, kada je Petrović snažno šutirao sa dvadesetak metara iskosa sa leve strane, ali golman Bajrami je uspeo da izbije loptu u korner.

Još bolju priliku imao je Andrija Maksimović u 61. minutu, šutirao je sa ivice kaznenog prostora, ali tada je stativa bila saveznik gostiju. 

A onda, 73. minut i bolja igra Crvene zvezde je krunisana vodećim golom. Odlična akcija crveno-belih, Mijatović je na desnoj strani kaznenog prostora pronašao Nedeljkovića, koji odmah šalje loptu na ivicu peterca, odakle Novak Gojkov pogađa mrežu za 1:0.

Samo dva minuta kasnije nova odlična saradnja Mijatovića i Nedeljkovića, na kraju je lopta stigla do Maksimovića koji sa desetak metara od gola šalje loptu visoko preko gola.

Ali, Zvezda je nastavila da dominira na terenu, želela je drugi gol i potvrdu trijumfa, što se i dogodilo u 85. minutu meča. Jovan Mijatović je na sredini terena prihvatio loptu, a onda krenuo u solo prodor, izdržao duel sa protivničkim defanzivcem, na kraju majstorsi obišao i golmana i rutinski prosledio loptu u nebranjenu mrežu - 2:0.

Gosti su uspeli u 90. minutu da smanje na 2:1 golom Pare, koji je sa petnaestak metara, iskosa sa desne strane savladao Zvezdinog golmana Draškića, ali crveno-beli su u nadoknadi vremena zadr4žali minimalnu prednost i ostvarili zasluženu pobedu. 

Ranije danas su u ovoj grupi RB Lajpcig i Mančester siti igrali nerešeno, 1:1, pa stanje na tabeli posle dva odigrana kola izgleda ovako: Mančester siti 4, RB Lajpcig 4, Crvena zvezda 3, Jang bojs 0 bodova.

-


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke