Zvezdina dominacija u derbiju!

Autor: Darko Mitrović
subota 07.03.2015.
19:55
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde upisali su drugu uzastopnu pobedu u Superligi, učvrstili se na drugom mestu i nastavili ''poteru'' za Partizanom.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Sedamdeseti rođendan Crvene zvezde večeras je na ''Rajku Mitiću'' proslavljen na najlepši način.

Zvezda je pred svojim navijačima savladala Vojvodinu sa 3-0, u derbiju 18. kola Superlige i tako ponovo prišla Partizanu na četiri boda zaostatka.

Ekipa Nenada Lalatovića je povela iz prve prave prilike na utakmici. Igrao se četvrti minut, Katai je umakao odbrani gostiju posle sjajne asistencije Mihaila Ristića, ali umesto da on i realizuje ovu akciju, umešao se Džošua Parker, koji je poslao loptu u mrežu i ovu situaciju učinio spornom.

U svakom slučaju, Zvezda je tada povela sa 1-0, posle čega je usledila inicijativa Vojvodine.

Golu Zvezde pretili su Gaćinović iz slobodnog udarca, pa Luković i Ćurko, ali golova u mreži Rajkovića nije bilo.

I kada je izgledalo da je Vojvodina bliža izjednačenju, Džošua Parker je u 35. minutu duplirao prednost Crvene zvezde.

Ovoga puta, Saša Stojanović je odlično centrirao sa leve strane, a Parker je bio najviši u skoku i udarcem glavom savladao Milinković - Savića - 2:0.

U nastavku, Vojvodina je pokušavala da napadne, da eventualno u ranoj fazi drugog poluvremena prepolovi prednost domaćina, a onda eventualno, poput Jagodine prošle nedelje, meč učini neizvesnijim, ali u tome nisu uspeli.

Otvorena igra ''Lala'' omogućila je Zvezdi dosta prilika da iz kontranapada često ugrožava gol Vanje Milinković-Savića i iz jedne takve kontre, Zvezda je i stigla do trećeg gola.

Igrao se 52. minut, Katai je povukao kontru, asistirao Luki Joviću, koji je bez problema realizuje i postiže svoj prvenac u Superligi ove sezone - 3:0.

Do kraja, Vojvodina više nije imala snage da uzvrati, Zvezda je lako privela posao kraju, a trijumf aktuelnog šampiona mogao je da bude i ubedljiviji, da su Lazović, ili Kovačević iskoristili neke od svojih prilika.

Sve golove možete da vidite OVDE.

Crvena zvezda: Rajković - Cvetković, Jovanović, Lazić, Anđelković - Ristić (Grujić od 83.), Lazović, Stojanović (Bosančić od 69.), Katai - Parker, Jović (Kovačević od 67.).

Vojvodina: Milinković-Savić - Vasilić, Pekarić, Babić, Nastić - Rogač, Tumbasević (Makarić od 46.), Luković, Ivanić, Gaćinović - Ćurko (Novaković od 46.).

Vrh tabele posle 18. kola:


Partizan 43
Crvena zvezda 39
Čukarički 35
Vojvodina 33...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Markо Đorđević
Saturday, 07.03.2015
20:56

Zvezdino prolece !nBravi Sale, Lazo, Katai. Ristic takodje mora da igra svaku utakmicu. Briljantna partija. 27 !