Zvezdina dva lica u Sankt Peterburgu, sivilo, pa zlatni sjaj, za trijumf protiv Zenita!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 08.07.2024.
20:27
Izvor: Sportske.net

Fanastrično drugo poluvreme crveno-belih.-

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Zenit u Sankt Peterburgu sa 2:1 u prijateljskoj utakmici na tradicionalnom turniru u Rusiji.

Zvezda je nakon prvih 45 minuta gubila i delovala veoma loše, ali se sve okrenulo u nastavku.

Zaigrali su crveno-beli drastično kvalitetnije i golovima Aleksandra Kataija i Stefana Lekovića zasluženo stigli do preokreta.

 Od starta meča u Sankt Peterburgu Zenit je bio dominantan.

Ruski šampion nametnuo je visok ritam igre koji nisu mogli da isprate crveno-beli. Posebno se nije snašao mladi desni bek Mimović koji je imao mnogo problema sa brzonogim Mostovojem.

Već u trećem minutu Zenit je mogao da povede kada je upravo Mostovoj prošao iza leđa Mimoviću, zatim ga izbacio iz igre i šutirao preko gola.

Kao da se u tom trenutku uvukla nesigurnost mladom igraču crveno-belih koji je tri minuta kasnije pogrešnim dodavanjem poklonio loptu rivalu, a Brazilac Klaudinjo sjajnim udarcem sa distance smestio loptu iza nemoćnog čuvara mreže Beograđana Guteše.


Nije primljeni gol trgao ekipu trenera Milojevića koja je konstantno kaskala za rivalom. Zenit je novu veliku priliku imao u 17. minutu preko Bariosa, a desetak minuta kasnije posle velike greške štopera Stojića Mostovoj je imao zicer koji mu je odbranio Guteša.

Tek u poslednjih desetak minuta prvog dela crveno-beli su se konsolidovali i lakše nosili sa napadima domaćina, ali u ofanzivi nisu bili opasni.

Već na startu drugog poluvremena Milojević je načinio izmenu i umesto Lazara Jovanovića na teren poslao Luku Ilića.

Prvu šansu Zvezda je imala posle četiri minuta igre u drugom delu i odmah izjednačila. Uspeli su crveno-beli da dobrim presingom osvoje loptu na polovini rivala, Dalsio je sjajno proigrao Aleksandra Kataija, a kapiten gostiju na ovoj utakmici smestio loptu u mrežu.


Tražila je Zvezda penal u 53. minutu kada je lopta u ruku pogodila nespretnog Rodrgaa posle centarušta Mimovića, a čini se da je sudija propustio da svira očigledan jedanaesterac za crveno-bele.

Zenit je posle odličnog prvog poluvremena u kojem je stvorio dosta prilika na prvu šansu u nastavku čekao 15 minuta. Posle kornera šutirao je Kasijreo preko gola.

Odmah nakon toga tri izmene izvršili su crveno-beli. U igru su ušlI novajlija Puma, mladi Šljivić i iskusni Kanga, a izašli Katai, Ivanić i Hvang.

Agilan je bio od kada je kročio na teren Puma Rodrigez, Panamac je oprobao svoj udarac u 67. minutu, ali problema za golmana domaćih nije bilo.

Zvezda je dominirala u drugom poluvremenu i pokazala potpuno drugačije lice, a do potpunog preokreta Milojevićev tim mogao je u 72. minutu kada je u izglednoj prilici izblokiran Endiaje.

U poslednjih 15 minuta šansu su dobili još dvojica mladih igrača štoper Leković i vezista Knežević, a Zvezda nastavila sa inicijativom.

Ipak, mogao je Zenit u jeku naleta rivala da dođe do novog vođstva. Odličnu priliku imao je napadač Izidor, a sjajno odbranio Guteša.

Drastično bolju igru u drugom poluvremenu Zvezda je krunisala golom štopera Stefana Lekovića pet minuta pre kraja. Kanga je izvanredno centrirao iz kornera, a Leković "zakucao" loptu pod prečku.


Mogla je Zvezda i do ubedljivijeg trijumfa u nadoknadi da su udarci Pume i Sremčevića završili u mreži.

Poslednji meč na pripremama Zvezda će odigrati 12. jula protiv argentinskog Taljeresa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke