Zvezdina legenda: ''Spajić da ne glumi velikog tehničara''

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 03.10.2024.
12:15
Izvor: Sportske.net

Bivši golgeter svestan kardinalne greške kapitena crveno-belih.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Čuveni fudbaler Crvene zvezde Darko Pančev nije bio zadovoljan igrom bivšeg kluba u milanskom debaklu protiv Intera (4:0) u drugom kolu Lige šampiona.

Najviše mu je zasmetao drugi gol "Neroazura" kojem je kumovala greška Radeta Krunića budući da je, prema njegovim rečima, taj trenutak na isteku jednog sata igre prelomio meč.

Ipak, osim zamerki prikom Glazerovog postavljanja kod vodećeg gola Intera, Pančev je posebnu kritiku uputio kapitenu Urošu Spajiću nakon nesmotrene rekacije za treći gol italijanskog šampiona.

"Bolje da je šutnuo loptu. Jedan Barezi koji je bio najbolji štoper na svetu nikad nije primao tako loptu kad je pretila opasnost kao što se desilo našem štoperu. Trebalo je da izbije loptu napred, a ne da glumi velikog tehničara. Jednostavnost je u sportu uvek najbolja stvar. Nakon tih grešaka nije moglo da se očekuje nešto bolje, to se kažnjava", poručio je Pančev u intervjuu za "Sportski žurnal".

Nije se dopao strelcu čuvenog penala u Bariji iz 1991. godine ni način kako je Hakan Čalhanoglu postigao vodeći gol iz slobodnog udarca. Premda vezni fudbaler Intera važi za dobrog izvođača slobodnih udaraca, Pančev je svestan da turski fudbaler nije velemajstor u prekidu.

"Opet se ponavlja ista greška. Ne može da se primi gol u svakoj utakmici iz slobodnjaka, sa 30 metara. Nije Čalhanoglu neko ko ih izvodi kao Siniša i Žuninjo iz Liona, oni su mogli da daju gol iz svih pozicija, bili su najbolji na svetu", zaključio je Pančev.

Zvezda je u uvodna dva kola Lige šampiona doživela isto toliko poraza, a sledeći meč u elitnom takmičenju odigraće na teškom gostovanju Monaku 22. oktobra. 

Crveno-beli ovog vikenda nastavljaju domaći šampionat gostovanjem ekipi IMT-a u Loznici, a ovaj meč na programu je u nedelju od 19 sati.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke