Zvezdina najdraža godišnjica - Bari kao inspiracija

Autor: Darko Mitrović
subota 29.05.2021.
17:26
Izvor: Sportske.net, Beta

​ Fudbalski klub Crvena zvezda obeležio je danas u Beogradu 30 godina od osvajanja titule šampiona Evrope u Bariju.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti


Tim povodom održan je koktel gde su brojne legende kluba evocirale uspomene na uspeh Zvezdine generacije iz 1991. godine.  

Crveno-bele je tada kao kapiten predvodio golman Stevan Stojanović.

"Možemo o mnogo toga da pričamo, o tome kako je stvaran tim, kako smo igrali utakmice, o samom finalu, ali ja ću biti kratak i samo ću reći da sam ponosan što sam bio kapiten ovim sjajnim igračima i ljudima, koji su omogućili Crvenoj zvezdi da bude urezana na ovaj trofej koji je najvredniji evropski trofej", rekao je Stojanović.

Počasni predsednik Dragan Džajić rekao je da Crvena zvezda, vodjena rezultatima koji su postignuti u nekoliko prethodnih godina, treba da nastavi tim putem i da očekuje da jednoga dana napravi isti uspeh.

"Bilo bi mi drago da bar za moga života vidim još jednom da budemo prvaci", poručio je Džajić.

Predsednik kluba Svetozar Mijailović rekao je da su najlepšu čestitku povodom ovog jubileja uputili igrači sadašnje generacije sa Dejanom Stankovićem na čelu.

"Podsećanje i sećanje na to vreme svima će ostati ne samo uspomena, već i inspiracija za one koji sada i koji će u budućnosti igrati fudbal u Crvenoj zvezdi", rekao je Mijailović.

STARSPORT photo Belgrade Serbia

"Ove godine, četvrti put zaredom osvojena je šampionska titula, ove godine i dupla kruna, oboreni su rekordi u broju osvojenih bodova i datih golova. Svi ovi aktulni rezultati najbolja su potvrda ili najveće moguće dostignuće da ovaj pehar sjaji još sjajnije i da bude inspiracija za sve koji rade u Crvenoj zvezdi", dodao je on.

Prisutnima je putem video linka iz Vijetnama poruku poslao i trener tadašnjeg tima Ljupko Petrović, a na svečanosti je prikazan i kratki dokumentarni film u kome je Crvena zvezda okupila sve igrače iz te generacije, kao i dres koji su potpisali svi fudbaleri iz tog sastava, a koji će biti doniran u humanitarne svrhe.

Zvezda je u finalu tadašnjeg Kupa šampiona pobedila Olimpik iz Marselja posle boljeg izvođenja penala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke