Zvezdina najubedljivija pobeda u sezoni za plasman u finale Kupa!

Autor: Darko Mitrović
sreda 11.05.2022.
20:25
Izvor: Sportske.net

Totalna dominacija!

Pedja Milosavljevic/Starsport
Pedja Milosavljevic/Starsport

Povezane vesti

Za trofej pobednika Kupa Srbije i ovog proleća će se, drugi put uzastopno, boriti ekipe Partizana i Crvene zvezde.

Najpre su danas crno-beli savladali Vojvodinu sa 2:1 u prvom polufinalu, a Zvezda je potom ekspresno završila posao protiv Novog Pazara u drugom polufinalnom susretu - bilo je 8:0 za crveno-bele, s tim da je već posle 22 minuta igre na semaforu pisalo 5:0!

Zvezda je povela već u šestom minutu meča. Pavkov je majstorski asistirao Benu koji je ušao u kazneni prostor i iskosa sa leve strane ''bocnuo'' loptu i rutinski savladao golmana Vujanca - 1:0.

Šest minuta kasnije prednost je duplirana. Posle provere u VAR sobi i pregledanog snimka od strane sudije Milanovića, dosuđen je jedanaesterac za Crvenu zvezdu jer je posle udarca Ohija glavom lopta pogodila Zimonjića u ruku. Ohi je i izveo najstrožu kaznu i Zvezda je ekspresno povela sa 2:0.

Već u 15. minutu mreža nemoćnog Vujanca se i treći put zatresla, a strelac je ovoga puta bio Milan Pavkov. Bio je to snažan šut Zvezdinog napadača sa dvadesetak metara, pošto je prethodno loptu primio na grudi, a onda je poslao u donji levi ugao gola gostiju - 3:0.

Serija golova nastavljena je u 20. minutu kada je Rodić centrirao sa leve strane, u kaznenom prostoru Pazaraca sudarili su se Zimonjić i golman Vujanac, a lopta završava kod Ohija kome nije bilo teško da je pošalje u nebranjenu mrežu - 4:0.

Ni tu se Zvezda nije zaustavila, pa je u 23. minutu ''pukla i petarda''. " target="_blank">Mirko Ivanić je oprobao svoj šut sa oko sedamnaest metara i to je učinio na izvanredan način, lopta završava uz levu stativu gola gostiju - 5:0 za Zvezdu.

Posle toga je usledio znatno mirniji period meča, Zvezdin pritisak je popustio i praktično su u nastavku svi jedva čekali kraj ove utakmice.

Kako se i očekivalo, trener Crvene zvezde Dejan Stanković je u poluvremenu napravio nekoliko izmena, ušli su mladi Motika, Radulović i Stanković umesto Ohija, Rodića i Srnića, a sredinom drugog dela igre Gobeljić i Stanić su zamenili Dragovića i Ivanića.

U međuvremenu, Zvezda je stigla i do šestog gola. Igrao se 58. minutu meča, u prodoru je bio desni bek crveno-belih Kristijano Pićini koji je oboren unutar kaznenog prostora, na desnoj strani i tako iznudio jedanaesterac. Priliku da ga izvede dobio je mladi vezista Nikola Stanković koji je to učinio precizno, za vođstvo crveno-belih od 6:0.

A da ovo bude najubedljivija Zvezdina pobeda u sezoni, potrudio se Petar Stanić koji je u 81. minutu postigao evrogol! Bio je to neodbranjiv udarac sa nekih 18 metara od gola, Stanić je poslao projektil u gornji levi ugao.

Podsetimo, Zvezda je ove sezone u prvenstvu jesenas savladala Kolubaru u gostima sa 7:1.

Večeras su crveno-beli brojali do osam, jeer je u 89. minutu mladi Nikola Stanković svojim drugim golom, ovoga puta na asistenciju Motike, postavio konačnih 8:0!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke