Zvezdina partija sezone, Ferencvaroš zbrisan na "Mitiću"!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 06.10.2022.
20:39
Izvor: Sportske.net

Sjajna partija Crvene zvezde.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Crvena zvezda je uspela da upiše prvu pobedu u Ligi Evrope pošto je savladala Ferencvaroš na svom terenu rezultatom 4:1 (2:0). U verovatno najboljem meču ove sezone crveno-belih ekipa Miloša Milojevića je u potpunosti nadigrala svog rivala i dokazala da je i dalje u igri za proleće u Evropi. 

Daleko od toga da je bila zatvorena utakmica, imali su i jedni i drugi prostora u napadu, ali niko nije uspevao da iskoristi tu činjenicu u prvih 25 minuta. 

U desetom minutu Gobeljić je prvi oprobao svoj udarac kada je golman gostiju dobro reagovao, a imao je svoju šansu i Aleksandar Pešić. 

Crvena zvezda je sve bolje izgledala kako je odmicala utakmica, a sudija je u 26. minutu gledao snimak i na kraju pokazao na belu tačku kada je nakon udarca glavom Ivanića jedan od fudbalera gostiju igrao rukom. Gelor Kanga je preuzeo odgovornost i pogodio sjajnim udarcem za 1:0.

U 34. minutu velika šansa za Zvezdu pošto je Katai izveo odličan slobodan udarac, pronašao je Dragovića koji glavom prebacuje gol par santimetara. Ipak, u 36. minutu je Zvezda stigla do zasluženog vođstva od 2:0. 

Aleksandar Pešić je bio sjajan na levoj strani, dodao do Mitrovića koji je bio u sredini, a mladi momak je okrenuo svog čuvara i sjajnim udarcem je savladao Dibuša.

Golove iz prvog dela igre pogledajte OVDE.

Nastavak je pokazao da su priče o slaboj fizičkoj kondiciji fudbalera Crvene zvezde neosnovane. Ekipa Miloša Milojevića je uspela da nametne svoj ritam i do kraja meča držala sve konce igre u svojim rukama. 

Odlično je igrao Aleksandar Katai, upravo on se upisao u strelce nakon dodavanja večeras sjajnog Marka Gobeljića, "Magiko" je sjajnim udarcem sa 15-16 metara od gola otklonio sve dileme ko će pobediti na ovom meču. Igrao se 50. minut. 

Deset minuta kasnije je svaka dilema otklonjena, i to na fantastičan način. Gelor Kanga je bio taj koji je rešio pitanje pobednika, šutirao je sa oko 30 metara iskosa sa leve strane, topovski udarac je završio u gornjem desnom uglu gola golmana Ferencvaroša.

Uspeli su gosti da stignu do počasnog pogotka. Probili su po desnoj strani, tamo je bio Radovan Pankov koji nije dobro reagovao, a u sredini se našao Zahariasen za konačnih 4:1. 

Prvi poraz Ferencvaroša, prva pobeda Zvezde u Ligi Evrope, nadamo se i početak dobrih rezultata u ovom takmičenju. 

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke