Zvezdina "petarda" za četvrtfinale Kupa!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 06.12.2023.
19:52
Izvor: Sportske.net

Stradale Nišlije.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije.

Branilac trofeja bio je ubedljiv u osmini finala i sa 5:0 na "Marakani" savladao Radnički iz Niša, a svi golovi postignuti su u prvom poluvremenu.

Povela je ekipa Baraka Bahara u 12. minutu pogotkom veziste Nikole Kneževića kome je ovo bila tek druga odigrana utakmica od starta sezone.

Nastavila je Zvezda sa napadima nakon vođstva. To se isplatilo u 17. minutu kada je Aleksandar Katai uzeo loptu neopreznom Jamkamu i fenomenalno lobovao golmana Nišlija Stevanovića.

Samo dva minuta kasnije već je bilo 3:0 za domaćina. Šerif Endiaj je iskoristio asistenciju Lazara Nikolića i postigao svoj drugi pogodak u crveno-belom dresu.

Nije to bio kraj Zvezdinim golovima u prvom delu. Igrao se 25. minut kada je Vladimir Lučić sjajnim udarcem sa ivice kaznenog prostora po četvrti put večeras zatresao mrežu Radničkog.

Do kraja prvog poluvremena domaći su postigli i peti gol. Katai je iznudio jedanaesterac koji je u pogodak pretvorio Žan-Filip Kraso u 37. minutu.

Na startu drugog poluvremena šansu su sa klupe dobili Miloš Degenek, Stefan Mitrović, Jovan Šljivić i Andrija Maksimović.

Zvezda je zadovoljna zbog ubedljive prednosti drastično usporila ritam, a Radnički u 53. minutu preko Cvetkovića imale najbolju priliku da postignu pogodak, ali je Glazer sačuvao mrežu svog tima.

Poslednjih pola sata na terenu proveo je i Uroš Kabić, a rezultat se nije promenio.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke