Zvezdina rasprodaja, Katai promašio pobedu!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 31.07.2015.
21:59
Izvor: Sportske.net

Vicešampion Srbije vezao je drugi uzastopni remi u domaćem šampionatu pošto je protiv Radničkog na stadionu "Rajko Mitić spasavao živu glavu iako je više od pola sata imao igrača više i penal za pobedu.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Na otvaranju trećeg kola domaćeg šampionata fudbaleri Crvene zvezde i Radničkog iz Niša odigrali su 1:1 (0:1) u izuzetno uzbudljivom susretu koji su obeležili isključenje Lazara Rosića i promašen penal Aleksandra Kataija.

Golove pogledajte OVDE!

Crvena zvezda - Rajković, Petković, Jovanović, Mbođ, Ibanjez, Kovačević, Savićević (od 54' Grujić), Vered (od 54' Ristić), Katai, Parker (od 75' Matos), Jović

Radnički Niš - A. Jovanović, Petrović, R. Bulatović (od 28' Rosić), Lakić-Pešić, D. Bulatović, Bogdanović, Đorđević, Marjanović, Đuričković, A. Jovanović (od 75' Ignjatijević), Trifunović (od 81' V. Đorđević)

Kompletan tok susreta OVDE!

Kao da se na početku prolećnog dela prethodne sezone nisu "opekli" protiv dobro organizovane ekipe Radničkog iz Niša, fudbaleri Crvene zvezde ušli su u večerašnju utakmicu suviše nonšalantno i bez prave ideje kako da probiju zid pred golom protivničkog golmana.

Uvodinih deset minuta igre na stadionu "Rajko Mitić" pokazalo je svu nemoć ekipe koju predvodi Miodrag Božović pošto jalova inicijativa domaćih uz igru dugim loptama nije mogla da da rezultat.

Tokom prvog poluvremena Crvena zvezda je uputila osam udaraca ka golu Aleksandra Jovanovića ali se pravom prilikom može nazvati samo situacija iz 19. minuta kada je Aleksandar Katai lob pasom uposlio Luku Jovića koji je šutirao paralelno sa gol linijom.

Upravo se kod te akcije povredio iskusni štoper Radničkog Radoš Bulatović pa je posle nekoliko minuta morao da napusti teren i svoje mesto u timu prepusti Lazaru Rosiću koji je ovoga leta stigao na "Čair" iz kragujevačkog Radničkog.

Promena koju je Milan Rastavac napravio u 28. minutu bila je prinudna ali je manje od deset minuta nakon što je izvršena "dala rezultata".

Nakon centaršuta kod kornera Lazar Rosić je ostao usamljen u šesnaestercu Crvene zvezde pa je sa pet metara glavom zakucao loptu u mrežu nemoćnog Predraga Rajkovića za vođstvo Radničkog! Zbog načina na koji je proslavio gol, Lazar Rosić je zaradio žuti karton što se pokazalo vrlo bitnim detaljem.

Osim postignutog gola Radnički je u nadoknadi vremena u prvom delu igre imao fantastičnu priliku da duplira prednost posle akcije u tri poteza koju je bivši napadač Crvene zvezde Miloš Trifunović završio lob udarcem.

Jedini zaslužan što posle prvih 45 minuta igre Zvezda nije imala dva gola zaostatka bio je Predrag Rajković pošto je poslednjim naporom zaustavio udarac Miloša Trifunovića.

Početak drugog poluvremena doneo je totalnu ofanzivu Crvene zvezde a kako posle deset minuta igre nije bilo promene rezultata trener Miodrag Božović šalje na teren Marka Grujića i Mihaila Ristića.

Na isteku sat vremena igre viđena je velika pometnja kraj aut linije posle koje su pokazana tri crvena kartona od kojih jedan strelcu vodećeg gola za Radnički Lazaru Rosiću.

Štoper gostujuće ekipe dobio je udarac po stopalu nakon što je intervenisao ispred Luke Jovića a onda mu je zbog burne reakcije sudija Bojan Nikolić pokazao drugi žuti karton a zatim i put u svlačionicu. U tim momentima na značaju je dobio prvi žuti karton koji je sudija pokazao Rosiću zbog načina na koji je ovaj proslavio gol.

Nakon opisane situacije u 60. minutu Radnički je u potpunosti prepustio inicijatvu Crvenoj zvezdi ali je jedina prava prilika do same završnice susreta viđena u 66. minutu kada je Luis Ibanjez iz slobodnog udarca pogodio stativu.

Sve ostale poluprilike završavale su sigurnim intervencijama golmana Radničkog Aleksandra Jovanovića koji u 88. minutu nije mogao ništa nakon što je ostao sam pred naletom trojice fudbalera Crvene zvezde.

Neuspela ofsajd zamka omogućila je Mamadu Mbođu da asistira ka Vukašinu Jovanoviću i Luki Joviću a ostane nejasno da li je trećenavedeni bio u ofsajd poziciji kada je postigao izjednačujući gol!

Dva minuta kasnije Bruno Matos biva oboren u šesnaestercu a sudija Bojan Nikolić bez dvoumljenja pokazuje na belu tačku!

Odgovornost je preuzeo Aleksandar Katai ali je njegov udarac sa penala odbranio golman Aleksandar Jovanović koji je na taj način sačuvao remi i jedan bod svom timu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak