Zvezdina šampionska rutina "slomila" Kragujevčane!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 10.04.2023.
19:57
Izvor: Sportske.net

Malo toga smo videli danas na najvećem srpskom stadionu koi je bio prazan.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Radnički 1923 iz Kragujevca sa 2:0 u meču 30. kola Super lige Srbije na praznoj "Marakani".

Nakon nova tri boda crveno-beli su na korak od šeste uzastopne šampionske titule i osvojiće je ukoliko TSC i Čukarički ne pobede svoje utakmice sutra.

Tribine "Marakane" su danas zbog suspenzije bile prazne, a to kao da je "uspavalo" igrače oba time, pa nismo prisustvovali naročito kvalitetnoj i dinamičnoj utakmici.

Zvezda je povela rano, već u šestom minutu. Kanga je iz slobodnog udarca pogodio stativu, lopta se odbila do Aleksa Viga, a argentinski desni bek sjajno pogodio za ivice šesnaesterca.

Mogla je Zvezda da udvostruči prednost 10 minuta kasnije kada je Ivanić sjajno asistirao Kataiju, a desetka crveno-belih promašio čitav gol iz izgledne situacije.

Gosti su pripretili u 20. minutu preko Evandra, a nakon toga nismo videli ozbiljniji pokušaj do kraja prvog dela.

U drugom poluvremenu nije bilo uzbuđenja sve do 70. minuta kada je Kanga uputio centaršut, lopta došla pravo na glavu Kataija, ali je on šutirao veoma neprecizno.

Mladi rezervista Jovan Mituljikić pokušao je sa distance tri minuta kasnije, zatim i Stefan Mitrović koji je takođe ušao sa klupe, a sve je to bio uvod u drugi gol crveno-belih.

Igrao se 79. minut kada je Mitrović prošao po desnoj strani, šutirao po zemlji u dalji ugao golmana Mladenovića i pogodio mrežu.


Mogli su domaći do ubedljivije pobede da je u 85. minutu Mituljikić bio malo precizniji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke