"Zvezdina utakmica u Milanu je zasluga Miloša Milojevića, previše je strog trener"

Autor: Nemanja Janošev
subota 25.03.2023.
14:47
Izvor: Sportske.net

Neke stvari koje nisu bile poznate javnosti.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Miloš Milojević najzaslužniji Zvezdinu odličnu utakmicu u Milanu 2021. godine (1:1) u okviru prve runde nokaut faze Lige Evrope u periodu kada je bio pomoćnik Dejana Stankovića, tvrdi mladi srpski strateg i nekadašnji polaznik Partizanove akademije Dušan Momirović.

Miloš Milojević je neko u koga su sve vreme uprte oči otkako je stigao u Crvenu zvezdu, ali to je naprosto pritisak s kojim bilo koji trener ovog kluba mora da se nosi. Godinama je radio kao pomoćnik Vladana Milojevića, te Dejana Stankovića poviše Autokomande, a potom je odabrao samostalni put i preselio se u Švedsku gde je vodio Hamarbi i Malme.

Po odlasku Dejana Stankovića, Milojević je dobio poziv uprave Crvene zvezde da sa nekom novom energijom vodi ekipu koja je tada bila u nokdaunu posle neuspeha u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Očigledno je da on poseže za inovativnim fudbalskim sistemima, pokušava da implementira neke nove stvari u tim Crvene zvezde, ali i sam srpski fudbal. No, to često nailazi na osude crveno-belog dela javnosti.

Neko ko je vrlo dobro upoznat sa radom Miloša Milojevića iz drugačijeg ugla jeste mladi srpski trener Dušan Momirović koji je u isto doba radio sa strategom Zvezde u Hamarbiju. U podkastu "Adriatik“, gde je Momirović gostovao, istakao je kvalitete aktuelnog trenera ekipe sa stadiona "Rajko Mitić“.

"Zvezdina utakmica u Milanu je njegova zasluga, kao i Hofenhajm. Imao sam prilike da gledam njegove treninge svakodnevno u periodu dok je bio u Hamarbiju, pa dok nije otišao dalje. I, imao sam prilike da slušam to što govori igračima i svom stručnom štabu. Ovim poslom se bavim 11 godina, prisustvovao sam treninzima odličnih trenera i raznim utakmicama. Miloš Milojević je neko za koga smatram, prema onome što sam ja video, da najviše zna fudbala. To bih voleo da napomenem iako ste to već rekli.

Hammarby IF FFUNGDOM



Kada sam slušao njega, mislim da sam se prvi put u životu osetio: 'Je***e, ja ništa o fudbalu ne znam'. Bukvalno sam se tako osećao – potučeno. Nisam učestvovao u diskusiji, samo sam slušao, ali pomislio sam da bih trebalo da prestanem da se bavim ovim. O čemu priča ovaj čovek? To su termini koje nikada nisam upoznao. A igrao sam na nekom lepom nivou i radim kao trener na nekom lepom nivou. I ta neka pomeranja i te neke ideje gde bi trebalo da stoji desni bek, ako levo krilo izvodi aut. To tu meni bile stvari koje sam kasnije povezao. Jesam navijač Partizana, ali sam puštao ponovo da gledam Zvezdinu utakmicu protiv Milana gde sam tačno video, recimo tu situaciju za aut. On ima drugi problem i tome sam takođe prisustvovao. Miloš Milojević je jako strog. Jako, jako, strog. Vidim da ljudi pričaju i pišu da je suprotno. Godinu dana sam bio na njegovim treninzima. On je toliko strog... Kada sam nakratko bio u Radu, za trenera sam imao Ivicu Momčilovića. Mislio sam za njega da je srpski Hitler", rekao je Momirović.

.

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke