Zvezdine rezultatski najgore pripreme pod vođstvom Dejana Stankovića

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 04.07.2022.
10:10
Izvor: Sportske.net

Zvezdi su rezultati neophodni kada je najpotrebnije, a da mogu da isporučuju tako nešto, odavno su dokazali.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde završili su letnje pripreme čiji su najveći deo proveli na Zlatiboru i u Sloveniji, a potom ga okončali u Sočiju.

Vredno se radilo u taboru srpskog šampiona koji je želeo da što pre dovede pojačanja kako bi se novi momci navikli na sistem rada Dejana Stankovića i bili mu na raspolaganju odmah po startu sezone.

Tako su ekipu pojačali vezista Kings Kangva i krilni napadač Osman Bukari od kojih se očekuje da prave razliku i za sada su se prikazali u pozitivnom svetlu. Crvena zvezda je prvi deo priprema provela na Zlatiboru gde se radilo na fizičkom planu, a potom su u Sloveniji više pažnje posvetili tehničko-taktičkim detaljima sa mnogo više lopte u nogama.

Imala je Crvena zvezda solidne protivnike. Ne previše jake, ali dovoljno kvalitetne kako bi im poslužili kao zadovoljavajući sparing-partneri. Sva tri susreta u Sloveniji, Zvezda je igrala protiv domaćih ekipa. Prvobitno su se sastali sa Bravom i slavili 2:1 posle preokreta zahvaljujući lepim golovima Rišaira Živkovića koji osim toga nije ni igrao na pripremama, a zatim su remizirali sa Domžalama (1:1) i izgubili od Kopera 1:0. Tačka na kontrolne utakmice došla je u Sočiju protiv Zenita i upisan je još jedan neuspeh.

Dejan Stanković na ovim pripremama, izuzev prve utakmice, nije mogao da računa na Ohija Omoijuanfoa za kojeg su istakli da je povređen i on se pre vremena vratio u Beograd. Priča o novom napadaču ne jenjava, te nije isključeno da se "nešto događa" iza kulisa. A kada se pripreme sumiraju, jasno je da je Zvezdina efikasnost i realizacija bila ispod proseka za ovo leto. Milan Pavkov je uglavnom počinjao duele, ali se nije proslavio iako su se saigrači potrudili da mu kreiraju izgledne situacije za pogotke.

Problem na desnom beku je vidno uočljiv i Kristijano Pićini ne deluje najbolje. Postavka je često pogrešna, a uz poneke greške u vidu lošeg iznošenja lopte, poprečnih pasova koji se lako prekidaju i slično, ne odaje utisak sigurnosti pozadi. Sve ostalo je izgledalo manje-više dobro, što je konstatovao i sam Stanković, te da je realizacija učinila svoje, teško da bismo sad govorili o većim problemima ekipe srpskog šampiona. 

Ostaje mistično šta se dešava i šta će se dogoditi sa Sekuom Sanogom koji je istisnut iz startne postave dolaskom Kingsa Kangve.

Stanković može biti zadovoljan načinom na koji se ovog leta borio i predstavio Ibrahim Mustafa na levom krilu, a čini se da s Osmanom Bukarijem i El Fardu Benom kao njegovim "bek-apom" na desnoj strani zime nema. Bivši napadač Genta i Nanta jeste kritikovan od strane stručnog štaba zbog sebičnosti na treninzima, ali na utakmicama je bivao angažovan po tom pitanju i svojom brzinom, odličnom tehnikom i prodornošću lako može da stvori probleme velikom broju defanzivaca.

Iako, istini za volju, rezultati na pripremama nisu u prvom planu, Crvena zvezda od dolaska Dejana Stankovića nije imala lošije ishode u svojim test utakmicama. Jedna pobeda, remi i dva poraza jesu rezultat ovog leta. Nekako su se ti rezultati prelili sa zimskih priprema gde takođe Zvezda nije izledala dobro u rezultatskom segmentu ostvarivši takođe jednu pobedu i to protiv LASK-a. Izgubili su od Šahtjora u goleadi, a remizirali sa Mariborom i Altahom. I tada je popularni "mister" kritikovao realizaciju.

Od njegovog dolaska zime 2019. godine, Zvezda je uglavnom pozitivno obavljala svoje pripremne obaveze i u prvih 19 mečeva nisu osetili gorčinu poraza u kontrolnim dvobojima, a potom u narednih šest susreta imaju jedan trijumf. Daleko od toga da je ovo razlog za dublju analizu, za njih je najvažnije da budu pravi kada to bude najneophodnije, počevši od predstojećeg vikenda i susreta sa niškim Radničkim.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke