Zvezdinih 11 za finale - Sve je isto samo njega nema

Autor: Darko Mitrović
sreda 25.05.2022.
21:50
Izvor: Sportske.net

Trener Crvene zvezde će samo donekle promeniti dobitnu kombinaciju.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Vreme je za odluku i o drugom trofeju ove sezone, a za pehar pobednika Kupa Srbije u četvrtak od 18 časova na našem najvećem stadionu boriće se Crvena zvezda i Partizan.

Crveno-beli u mnogo boljem raspoloženju dočekuju ovo finale, jer su upravo proslavili petu uzastopnu titulu prvaka, a ujedno i uz mnogo samopouzdanja, jer su u ovosezonskim prvenstvenim derbijima bili uspešniji od Partizana. Jesenas je u Humskoj bilo 1:1, a ovog proleća Zvezda je na 'Marakani'' slavila sa 2:0, da bi potom u aprilu bilo 0:0, takođe na ''Marakani'', što je rezultat koji je za Zvezdu praktično značio osvajanje titule, i to se na kraju potvrdilo.

U ta dva prethodna derbija u kojima Partizan nije uspevao da dođe do protivničkog gola, trener Crvene zvezde Dejan Stanković je na teren izvodio identičnu startnu postavu: Borjan - Pićini, Eraković, Dragović, Rodić - Sanogo, Srnić - Katai, Kanga, Ivanić - Ohi.

Veoma važnu ulogu u tim mečevima imao je Slavoljub Srnić koji je ove sezone češće dobijao priliku sa klupe za rezerve, ali kada su u pitanju derbiji, izgleda da više nema dileme da će biti među starterima.

"Dobije se dosta na ravnoteži sa tipom igrača kao što je Srnić. Njegova reakcija može da odradi dva posla, onako kako smo mi zamislili. I oba posla da odradi vrhunski. To je donelo ravnotežu u sredini, ako ne u nekim momentima i prevagu, oko 80 posto drugih lopti smo dobili. Srnić je zlato od igrača i momak koji obožava ovaj klub. Nisam sumnjao ni u jednom trenutku da li će to Srnić da odradi ili ne. Možda je za nekog bilo iznenađenje što je počeo utakmicu, ali za mene nije", rekao je trener Dejan Stanković posle februarskog derbija koji je Zvezda dobila sa 2:0.

Ali, ovoga puta neće baš sve biti isto kada je u pitanju Zvezdina startna postava. Razlog - povreda desnog beka Kristijana Pićinija, pa će umesto njega od prvog minuta uz desnu aut iniju delovati Milan Gajić koji ima odlične ofanzivne karakteristike.

Dakle, u finalu kupa očekujemo ovih Zvezdinih 11: Borjan - Gajić, Eraković, Dragović, Rodić - Sanogo, Srnić - Katai, Kanga, Ivanić - Ohi.

Još jednom podsećamo na odlične kvote u AdmiralBet-u za ovu utakmicu. Kvota na pobedu Zvezde je 2.25, a ako smatrate da će obe ekipe postići gol, kvota za tu igru je 2.10.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke