Zvezdinih pet (ne)mogućih misija - Ko bi mogao da se vrati?

Autor: Lazar Nikolić
utorak 09.04.2024.
14:15
Izvor: Sportske.net

Videćemo koliko je to realno.

Sportske.net/Aleksandar Milošević
Sportske.net/Aleksandar Milošević

Povezane vesti

Danas se pojavila informacija da je Luka Ilić blizu povratka u Crvenu zvezdu.

To bi možda mogao da bude samo jedan u nizu povrataka na "Marakanu" ovog leta.

Crvena zvezd bi mogla da pokuša sa još petoricom svojih nekadašnjih igrača, a spisak je brutalan.

Uzimajući u obzir trenutnu situaciju u njihovim karijerama i Zvezdine visoke ambicije vredelo bi crveno-belima da pokušaju da vrate Nemanju Radonjića, Mihaila Ristića, Darka Lazovića, Uroša Račića i Marka Grujića. 

Povratak brzonog Radonjića je neizostavna tema u zvezdaškim krugovima. Brzonogi Nišlija se nije baš najbolje snašao u inostranstvu od odlaska sa "Marakane" leta 2018. godine. 

Očekivalo se mnogo više od momka za koga je Olimpik iz Marseja platio 12.000.000 evra, ali Radonjić nije uspeo da se izbori za status na "Velodromu". Nakon toga igrao je za Hertu, Benfiku, Torino i sada Majorku, ali nigde nije bio u prvom planu. Pod ugovorom je sa Torinom do leta 2025. godine, ali za njega u italijanskom klubu nema mesta, te bi ga se lako odrekli.

Slična je situacija i sa Mihailom Ristićem. Došao je povremeni reprezentativac Srbije u Seltu ovog leta iz Benfike na insistiranje Rafaela Beniteza, ali je izgubio svoj status u timu kada je iskusni stručnjak napustio Balearska ostrva. Klub iz Viga ne želi da ga zadrži i plati Benfici 1.200.000 evra kako bi otkupio njegov ugovor, te bi Ristić na kraju sezone trebalo da potraži novi angažman.

Ugovor letos ističe i iskusnog ofanzivcu Verone Darku Lazoviću, koji je nekada nosio kapitensku traku u Zvezdi. Verona je pred ispadanjem iz italijanske Serija A, ako se to dogodi nema sumnje da bi 33-godišnjak napustio klub posle pet godina, a navijači crveno-belih bi ga sačekali "raširenih ruku".

Ni Sasuolo u kojem nastupa Uroš Račić ne blista. I ovaj tim je u "opasnoj" zoni Serije A, a srpski veznjak tek što je došao. Račić ima ugovor sa Sasuolom do leta 2026. godine, ali je teško poverovati da bi 26-godišnjak u zenitu svoje karijere prihvatio da nastupa u drugoligašu. Umesto toga Zvezda bi mogla da mu ponudi borbu za titulu i nastupe u Ligi šampiona.

I za kraj, Marko Grujić. Teško je verovati da bi se nekadašnji vezista Liverpula ovog leta vratio u Zvezdu, ali mu baš ne ide u Portu. Pao je u drugi plan kod trenera Serža Konseisaa i samo jednom bio starter u 2024. godini. Ima Beograđanin ugovor do leta 2026. godine sa "zmajevima", ali bi Zvezda možda mogla da pokuša sa pozajmicom i ponudi mu važnu ulogu u timu za narednu sezonu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DRUG OSTOJA
Wednesday, 10.04.2024
07:33

Ne bi ja ni jednog od njih vraćao.

avatar
Bogdan
Tuesday, 09.04.2024
16:11

Darko Lazović nema potrebe da se vraća. Da je hteo da se vrati da igra Ligu šampiona kada su bekovi bili preko potrebni on bi se vratio. Plus je zašao u ozbiljne igračke godine.