Zvezdinim novajlijama prija superligaški vazduh, Duarte je "paker" kojeg su na "Marakani" čekali

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 12.08.2024.
08:45
Izvor: Sportske.net

Život novopridošlica na "Marakani" počeo vrlo dobro.

© 2024 Pedja Milosavljevic / STARSPORT
© 2024 Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su u subotu sigurnu pobedu protiv Novog Pazara rezultatom 4:1 u četvrtom kolu Super lige Srbije.

Brzo su izabranici Vladana Milojevića zaboravili kiks koji se dogodio protiv lučanske Mladosti i posle Tekstilca, ubedljiv trijumf upisan je i protiv Novog Pazara.

Ono što je specifično za sam start sezone srpskog šampiona jeste da se novajlije komforno osećaju i uspevaju da dobiju dozu samopouzdanja pred plej-of Lige šampiona.

Naime, čak petorica ovoletošnjih pojačanja upisalo se u listu strelaca u prve četiri utakmice u sezoni. Momentalno u prvom kolu protiv Jedinstva iz Uba gol je postigao Bruno Duarte, a isti igrač je davao golove i u naredna tri okršaja čime se definitivno izdvaja kao "paker" s tim da ima sposobnosti da učestvuje u igri aktivnije nego li Šerif Endiaje, da se izvlači u sredinu, na krila... Tehnički je vrlo dobar, a osim četiri gola ima i dve asistencije. Brazilac se za sada nameće kao neko ko bi mogao da zaseni prethodnike iz napada Crvene zvzde.

Osim njega, u listu strelaca su već stigli da se upišu Timi Maks Elšnik, čija dva gola na prva dva meča u crveno-belom dresu samo dodatno ohrabruju navijače da će Zvezda dobiti izuzetno pojačanje. Osim mogućnosti da kontroliše sredinu terena, Elšnik se izdvojio i kao igrač koji iz drugog plana predstavlja opasnost po gol protivnika. Dalje, Puma Rodrigez je takođe uspeo da "probije led", mada njegove individualne partije nisu na zapaženom nivou. Upisao se i Felisio Milson u susretu sa Tekstilcem, te Jung-Vu Seol protiv Novog Pazara.

Ako pogledamo i pripremne utakmice, onda ćemo među strelcima pronaći još dvojicu novajlija - Luku Ilića i Lazara Jovanovića.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke