Zvezdino dete heroj Javora, Lukovićev put kojim se ređe ide i ivanjičko "više od igre"

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 22.05.2022.
10:25
Izvor: Sportske.net

Ušao pod kožu navijačima.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Fudbaleri Javora ekspresno su se vratili u Superligu Srbiju pobedom protiv Loznice od 1:0 u poslednjem kolu plej-ofa, a heroj dana ivanjičke publike bio je Luka Luković, koji je povređen ušao u drugom poluvremenu i postigao gol vredan plasmana u viši rang.

Rođeni Beograđanin je izdanak omladinske škole Crvene zvezde u čijim redovima je igrao od 2011. do 2013. godine, a zatim je prešao u Novi Sad, gde iako talenovan, nije uspeo da opravda pun potencijal.

Sledile su epizode u Švajcarskoj, Bačkoj, Belgiji, Čukaričkom da bi se 2020. obreo u Ivanjici i za kratko vreme postao ljubimac navijača.

Ivanjicu je zahvatila velika euforija kada je na 15 minuta pre kraja Luković zakucao loptu u mrežu tvrde i motivisane Loznice i podigrao publiku na noge.

I sam po sebi ogroman podvig ne bi ni blizu bio veliki da posle utakmice nije isplivala fotografija njegovog natečenog zgloba na nozi, a priča se, da li u šali ili zbilji, da je predsednik kluba Dragomir Lazović, kada je to saznao, sišao na teren i lično na ramenima preneo Lukovića u kancelariju ponudivši mu blanko ugovor.

Luković je u dva navrata bio blizu odlaska iz Javora. Letos kada su ivanjički "Beli" ispali iz Superlige potpuno je klonuo na travi stadiona Voždovca, ali se posle neuspele potrage za angažmanom vratio u Ivanjici.

I zimus je trebalo da ode, ali opet ništa i igra sudbine je uticala da baš on bude heroj Javora, a njegova radost i raspoloženje nakon ulaska u ligu potvrdili su da je ušao pod kožu ivanjičke publike, a dres koji je poklonio njegovom najvećem obožavaocu pokazuje da je obostrana ljubav u pitanju.

Nema sumnje da će i predstojećeg leta biti ponude za Lukovića, ali posle ovakve euforije rastanak bi teško pao obema stranama.

Kao važnu napomenu za kraj, dodajmo da Javor bije priča da retko pruža šansu ivanjičkoj deci, ali primer Lukovića pokazuje da ni poreklo nije merilo ljubavi prema klubu, već da je u ovom gradu fudbal stvarno "više od igre", kako glasi i naziv popularne jugoslovenske serije snimane u varošici na reci Moravici.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke